Harran Üniversitesi, Tarihi Köklerinden Yeniden Doğuyor.
Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2024 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 15:16
Tarım, Turizm, Arkeoloji ve Gastronomi alanlarında bölgesel bir referans olma yolunda önemli gelişmeler ve değişimler yaşayan Harran üniversitesi, tarihi köklerinden yeniden doğuyor.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu yeni yılık ilk günlerinde Şanlıurfa Vakfı’nda bir sohbete katıldı.
Şanlıurfa Vakfı Şanlıurfa Şubesi Başkanı Emin Karahan’ın daveti üzerine vakıf salonunda bir grup yazar, eğitimci ve yöneticinin sorularını yanıtlayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, üniversite ve kentin dinamikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu sohbet normal bir sohbet değil, çünkü Şanlıurfa-Harran Üniversitesi’nde ilk kez bir rektör sahaya iniyor, rektörü olduğu üniversiteyi sorunları ve başarıları ile ayrıca gelecekte “nasıl bir üniversite olması gerektiği” ile anlatmaya çalışıyor.
Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve vatandaşlar tarafından dikkatle takip edilen rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, tarihi köklerinden doğan bir üniversitenin Tarım, Turizm, Arkeoloji ve Gastronomi alanlarında bölgesel bir referans olacağını vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun sohbet arasında satır aralarında verdiği mesajları hem bir akademisyen hem de bir araştırmacı gazeteci olarak tahlil etme imkânım oldu.
Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun verdiği mesajlar hem Şanlıurfa için hem Doğu ve Güneydoğu Bölgesi için hem de Harran Üniversitesi için can suyu değerinde mesajlar. Bu mesajları özümseyebilmek, doğru tahlil etmek için ince düşünmek ve tarafsız yorumlamak gerekiyor.
Potansiyeli yüksek olan bir üniversite..
Şanlıurfa’nın tarihi yerleri, turizm ve gastronomi sektörlerine hayat verirken, Şanlıurfa’nın tarım alanları da sanayileşmeye zemin hazırlamaktadır. Kente turizm, arkeoloji, tarım ve gastronomi dikkat çekiyor.
Bu kent öncelikli olarak bu sektörler üzerine inşa edilmelidir. Bu sektörlerin uyum içinde başarılı olması için bilimsel ve teknoloji desteğine ihtiyaç var. Tam bu noktada Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, kentsel gelişimin üç saç ayağını bir mühendis yaklaşımı ile kurmaya çalışıyor.
Önceki akşam sohbetinde vurguladığı konuların arasında yer alan bu düşünce Şanlıurfa ve çevre iller için ayrıca üniversite için değerlidir.
Bu amaçlara hizmet edecek tüm fakülte ve yüksekokullarda görev yapacak ve görev yapan akademik personelin değerini de çok iyi bilen kalite ve özgün yönetim odaklı üniversite anlayışı ile tam bir ekip alışması sergileyen Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun verdiği diğer bir mesaj ise, kentte yer kurumların ve kişilerin köklerini ve tarihlerini unutmamalarına yönelikti.
Köklerine dönüş yapacak…
Dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi, yılladır bu tarihi misyonundan uzaklaşmış durumdaydı. Bu misyonu yeniden kazanmak ve korumak için yeniden bir değişimin gerçekleşmesine ihtiyaç var. Harran Üniversitesi’nin de değişime ihtiyacı var.
Bilimin ışığında bir gelişmenin bir takım işi olduğu gerçeğini açıkça vurgulayan Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun küskün akademisyenleri üniversiteye tekrar kazandırmak için gösterdiği çabaları da yavaş yavaş sonuç vermeye başladı.
Küskünler geri geliyor…
Bilim insanları yaşadığı kente ve o kentin kurumlarına küsüyor, kenti ve kentin kurumlarını terk ediyor. İyi ve profesyonel donanımlı yöneticiler bu sorunun kökeninde yer alan nedenleri kolay tespit edebilir. Kentine ve insanlarına sahip çıkan yöneticiler elbette bu sorunu da kısa süre de çözebilir.
İşte tam bu nokta Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun sohbetinde edindiğim izlenim ve bilgilerde, birçok akademisyen ve bilim insanının (özellikle tıp alanında daha çok) istemeden ayrıldıkları Şanlıurfa ve Harran Üniversitesi’ne geri dönüş yaptıklarını fark ettim.
HAVELSAN iş birliğinde yazılım üniversitesi…
Harran Üniversitesi’nde neredeyse pasif durumda olan Tekno Park bugün %100 doluluk kapasitesine sahip ve %40’5’i Yazılım Mühendisliği alanında kendini ispat etmiş önemli bir kurum.
Ayrıca ülkemizin dev kurumlarından biri olan Havelsan gibi bir güç ile önemli çalışmalar yapıyor.
Osmanbey Yerleşkesinde yer alan Mühendislik Fakültesi ile Ziraat Fakültesi iki önemli fakültenin varlığı da Şanlıurfa’da sanayi ve tarıma önemli destekler sunmaktadır.
Kapanan bölümler açılıyor..
Şanlıurfa’da sağlık alanında birçok hastanın farklı kentlere gitme durumunda kaldığının farkında olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun, en çok küskünlerin olduğu Tıp Fakültesinde kapanan birkaç bölümü tekrar açtığını da satır aralarında tespit ettik.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu sohbetinde yer verdiği birçok gelişme hem üniversiteyi hem de kenti sevindirecek boyutta.
Bu gelişmeler, Şanlıurfa ve üniversite camiası için sevindirici gelişmeler.
Uluslararası geçerli diploma dönemi başlıyor…
Harran Üniversitesi, Dünya üniversiteleri ve Türkiye üniversiteleri arasında başarı sıralamasında önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bilimsel çalışmaları ile sürekli gündeme gelen Harran üniversitesinde İngilizce eğitimini öncelikli bir çalışma konusu yaparak kendi öğrencilerine uluslararası diploma konusunda önemli bir değişime hazırlanıyor.
Hiçbir soru cevapsız kalmadı…
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu tüm günün yorgunluğundan sonra geceye sığdırdığı sohbetinde birçok mesajlar verdi. Gecenin yorgun mesajları olarak not aldığım daha birçok gelişme var. Aslında her gelişme bir köşeye sığmayacak kadar önemli ve geniş.
Gecede sorular vardı, sorular çok fazla ancak gözlemediğim kadarı ile hiçbir soru cevapsız kalmadı.
Sanattan tarihe, ekonomiden eğitime, kentsel yaşamdan tarıma ve gençlikten turizme ve gastronomiye kadar soruların sorulduğu gece sohbetinde, ilk kez bir rektörün toplum içinde yönettiği üniversiteyi anlatmaya çalıştığını gözledim.
Üniversiteyi gençlere anlatan bir rektör..
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu gece sohbetinde Harran üniversitesinde yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatırken, gündüz önemli bir görev daha üstlenmiş.
Satır aralarında edindiğim izlenim gerçekten özlenen bir tablo ve örnek bir tablo.
Bir rektör tek tek kentteki liseleri dolaşıyor ve kendi üniversitesini liseli gençlere yani üniversite adaylarına anlatmaya çalışıyor. İçinde yaşadığı kentin üniversitesini, rektörü olduğu üniversiteyi gençlerin tercih etmesi için tüm gücü ile çalışıyor.
Bu çalışmalarda şunu gözledim.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu göreve geldiği günden bugüne kadar, hem üniversitede eğitim ve öğretimde kalite çalışmaları hem yatırım çalışmaları hem kadro çalışmaları yapıyor hem de geçmişte gençlerin güvenini kaybetmiş üniversite için gençlerin bakış açısındaki ön yargıyı yok etmeye çalışıyor.
Pasif olan vakıf, aktif hale getirildi..
%98 doluluk oranı yaşayan üniversitede zamanının önemli kısmını üniversite içinde gençleri dinleyerek, gençlerle bir arada sorunları yerinde konuşarak çözmeye çalışan Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, uzun süredir kapalı olan üniversite vakfını da tekrar aktif hale getirerek öğrencilerin eğitimlerine destek verecek bir vakıf haline getirdi.
Harran Üniversitesinde bir yaşam merkezi var, uzun süredir pasif olan bu yaşam merkezi de son dönemde aktif bir sosyal yaşam sunmaktadır.
Güçlü bir üniversite süreci başladı…
2024 ve 2025 Harran Üniversitesi için tarihi bir dönem olacak.
Bilimsel çalışmalar, projeler ve yatırımlar ayrıca akademik personel özlük hakları ile Harran Üniversitesi bölgesinde güçlü bir üniversite olma yolunda önemli çalışmaları tamamlamak üzere.
Bir gözlemimde Eyyubi’ye Yerleşkesi ile ilgili satır aralarında yer alan bilgilerden ibaret. Yıllarca ihmal edilmiş bir yerleşkede yeniden hayat bulan gelişmeler var. Yerleşke içinde yer alan caminin altında âtıl duran geniş bir mekânı kısa sürede (okuma salonu, kütüphane, sunum) yaşam merkezi haline getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, sohbetinde Eyubbiye Yerleşkesine verdiği önemi de vurguladı.
Şanlıurfa’da ikinci bir üniversite kurulması için çaba harcadığını ve bu ikinci üniversitenin Eyubbiye Yerleşkesinde yapılacağını söyledi.
Öğrenci sayısı 25 binden 30 bine yükseldi
Göreve geldiği günden bugüne kadar kısa sürede 25 bin olan öğrenci sayısının 30 bine yaklaşmasının kente katacağı değeri de sohbetinde sürekli olarak vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, paydaşlara da önemli bir mesaj verdi.
Üniversitenin her sektörde yer alması gerektiğine vurgu yapan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, üniversitenin içinde yer alacağı sektörlerde verimliliğin artacağına dikkat çekti.
Müzik insanları yetiştireceğiz…
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun mesajlarında çok fazla önemli konular vardı. Bunlarda biri de bölgenin müzik insanlarına ev sahipliği yapmış olmasıdır.
Müzik insanlarına ev sahipliği yapmak, işte bu mesajda bölge insanının birçok yönü ile yetenek sahibi olduğuna dair bir gerçek yakalamak lazım.
Bölgede birçok sanatçı yetişti, bu sanatçıların her birinin bir öyküsü var, üniversite olarak yeni müzik insanlarının yetişmesine destek vermesi gerekiyor. Tam bu noktada üniversite gereken desteği vermeye hazır durumda.
Kenti iyi bilen bir rektör…
Aslında durum şu..
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu bu kenti iyi bilen bir bilim insanı. Bu kentte doğmuş ve bu kentte yetişmiş.
Kökeni de bu kentin tarihine bağlı, bu kentin kültüründe özümlenmiş bir felsefesi var.
Üstlendiği misyon ile sadece üniversiteyi değil, doğduğu ve içinde yaşadığı kenti de üniversite ile birlikte diğer kamu kurumları ile ortak uyum içinde başarıya taşımaya çalışmaktadır.
Bu noktada kurumlar, akademik personel ve idari personel, öğrenciler, sanayiciler ve vatandaşların üniversitenin kalkınmasına, bölgede bir güç olmasına katkı sunması gerekiyor.
Turizm Fakültesi büyük bir adım..
Harran Üniversitesi kısa sürede tarihi köklerinden yeniden doğuyor. Şanlıurfa’da tarih, arkeoloji, tarım, turizm ve gastronomi alanlarında bir potansiyel var. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi için bilimsel bir alt yapı çerçevesinde Harran Üniversitesine önemli ihtiyaç var. Bu amaçla tarıma hizmet verebilecek düzeyde bir Ziraat Fakültesi mevcut, çok iyi bilim insanları ile donatılmış bu fakültenin bölge tarımına yönelik çalışmaları verimlilik adına çok başarılı.
Bir diğeri de Mühendislik Fakültesi, çok alanda bölge ihtiyacını karşılayacak bölümlerden ibaret olan fakültede yetişmiş önemli bilim insanları var.
Yeni bir fakülte daha kuruldu.
Turizm Fakültesi, Şanlıurfa’ya turizm ve gastronomi alanlarında önemli katkılar sağlayacaktır. Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, ihtisaslaşma yolunda attığı adımlardan bir olan Turizm Fakültesi, bölgenin ve kentin turizm ve gastronomi alanında kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.
Yorum Ekle
Yorumlar
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Aziz Ilgazi
Harran Üniversitesi, Tarihi Köklerinden Yeniden Doğuyor.
Tarım, Turizm, Arkeoloji ve Gastronomi alanlarında bölgesel bir referans olma yolunda önemli gelişmeler ve değişimler yaşayan Harran üniversitesi, tarihi köklerinden yeniden doğuyor.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu yeni yılık ilk günlerinde Şanlıurfa Vakfı’nda bir sohbete katıldı.
Şanlıurfa Vakfı Şanlıurfa Şubesi Başkanı Emin Karahan’ın daveti üzerine vakıf salonunda bir grup yazar, eğitimci ve yöneticinin sorularını yanıtlayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, üniversite ve kentin dinamikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu sohbet normal bir sohbet değil, çünkü Şanlıurfa-Harran Üniversitesi’nde ilk kez bir rektör sahaya iniyor, rektörü olduğu üniversiteyi sorunları ve başarıları ile ayrıca gelecekte “nasıl bir üniversite olması gerektiği” ile anlatmaya çalışıyor.
Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve vatandaşlar tarafından dikkatle takip edilen rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, tarihi köklerinden doğan bir üniversitenin Tarım, Turizm, Arkeoloji ve Gastronomi alanlarında bölgesel bir referans olacağını vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun sohbet arasında satır aralarında verdiği mesajları hem bir akademisyen hem de bir araştırmacı gazeteci olarak tahlil etme imkânım oldu.
Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun verdiği mesajlar hem Şanlıurfa için hem Doğu ve Güneydoğu Bölgesi için hem de Harran Üniversitesi için can suyu değerinde mesajlar. Bu mesajları özümseyebilmek, doğru tahlil etmek için ince düşünmek ve tarafsız yorumlamak gerekiyor.
Potansiyeli yüksek olan bir üniversite..
Şanlıurfa’nın tarihi yerleri, turizm ve gastronomi sektörlerine hayat verirken, Şanlıurfa’nın tarım alanları da sanayileşmeye zemin hazırlamaktadır. Kente turizm, arkeoloji, tarım ve gastronomi dikkat çekiyor.
Bu kent öncelikli olarak bu sektörler üzerine inşa edilmelidir. Bu sektörlerin uyum içinde başarılı olması için bilimsel ve teknoloji desteğine ihtiyaç var. Tam bu noktada Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, kentsel gelişimin üç saç ayağını bir mühendis yaklaşımı ile kurmaya çalışıyor.
Önceki akşam sohbetinde vurguladığı konuların arasında yer alan bu düşünce Şanlıurfa ve çevre iller için ayrıca üniversite için değerlidir.
Bu amaçlara hizmet edecek tüm fakülte ve yüksekokullarda görev yapacak ve görev yapan akademik personelin değerini de çok iyi bilen kalite ve özgün yönetim odaklı üniversite anlayışı ile tam bir ekip alışması sergileyen Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun verdiği diğer bir mesaj ise, kentte yer kurumların ve kişilerin köklerini ve tarihlerini unutmamalarına yönelikti.
Köklerine dönüş yapacak…
Dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi, yılladır bu tarihi misyonundan uzaklaşmış durumdaydı. Bu misyonu yeniden kazanmak ve korumak için yeniden bir değişimin gerçekleşmesine ihtiyaç var. Harran Üniversitesi’nin de değişime ihtiyacı var.
Bilimin ışığında bir gelişmenin bir takım işi olduğu gerçeğini açıkça vurgulayan Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun küskün akademisyenleri üniversiteye tekrar kazandırmak için gösterdiği çabaları da yavaş yavaş sonuç vermeye başladı.
Küskünler geri geliyor…
Bilim insanları yaşadığı kente ve o kentin kurumlarına küsüyor, kenti ve kentin kurumlarını terk ediyor. İyi ve profesyonel donanımlı yöneticiler bu sorunun kökeninde yer alan nedenleri kolay tespit edebilir. Kentine ve insanlarına sahip çıkan yöneticiler elbette bu sorunu da kısa süre de çözebilir.
İşte tam bu nokta Rektör Prof. Dr. Güllüoğlu’nun sohbetinde edindiğim izlenim ve bilgilerde, birçok akademisyen ve bilim insanının (özellikle tıp alanında daha çok) istemeden ayrıldıkları Şanlıurfa ve Harran Üniversitesi’ne geri dönüş yaptıklarını fark ettim.
HAVELSAN iş birliğinde yazılım üniversitesi…
Harran Üniversitesi’nde neredeyse pasif durumda olan Tekno Park bugün %100 doluluk kapasitesine sahip ve %40’5’i Yazılım Mühendisliği alanında kendini ispat etmiş önemli bir kurum.
Ayrıca ülkemizin dev kurumlarından biri olan Havelsan gibi bir güç ile önemli çalışmalar yapıyor.
Osmanbey Yerleşkesinde yer alan Mühendislik Fakültesi ile Ziraat Fakültesi iki önemli fakültenin varlığı da Şanlıurfa’da sanayi ve tarıma önemli destekler sunmaktadır.
Kapanan bölümler açılıyor..
Şanlıurfa’da sağlık alanında birçok hastanın farklı kentlere gitme durumunda kaldığının farkında olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun, en çok küskünlerin olduğu Tıp Fakültesinde kapanan birkaç bölümü tekrar açtığını da satır aralarında tespit ettik.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu sohbetinde yer verdiği birçok gelişme hem üniversiteyi hem de kenti sevindirecek boyutta.
Bu gelişmeler, Şanlıurfa ve üniversite camiası için sevindirici gelişmeler.
Uluslararası geçerli diploma dönemi başlıyor…
Harran Üniversitesi, Dünya üniversiteleri ve Türkiye üniversiteleri arasında başarı sıralamasında önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bilimsel çalışmaları ile sürekli gündeme gelen Harran üniversitesinde İngilizce eğitimini öncelikli bir çalışma konusu yaparak kendi öğrencilerine uluslararası diploma konusunda önemli bir değişime hazırlanıyor.
Hiçbir soru cevapsız kalmadı…
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu tüm günün yorgunluğundan sonra geceye sığdırdığı sohbetinde birçok mesajlar verdi. Gecenin yorgun mesajları olarak not aldığım daha birçok gelişme var. Aslında her gelişme bir köşeye sığmayacak kadar önemli ve geniş.
Gecede sorular vardı, sorular çok fazla ancak gözlemediğim kadarı ile hiçbir soru cevapsız kalmadı.
Sanattan tarihe, ekonomiden eğitime, kentsel yaşamdan tarıma ve gençlikten turizme ve gastronomiye kadar soruların sorulduğu gece sohbetinde, ilk kez bir rektörün toplum içinde yönettiği üniversiteyi anlatmaya çalıştığını gözledim.
Üniversiteyi gençlere anlatan bir rektör..
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu gece sohbetinde Harran üniversitesinde yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatırken, gündüz önemli bir görev daha üstlenmiş.
Satır aralarında edindiğim izlenim gerçekten özlenen bir tablo ve örnek bir tablo.
Bir rektör tek tek kentteki liseleri dolaşıyor ve kendi üniversitesini liseli gençlere yani üniversite adaylarına anlatmaya çalışıyor. İçinde yaşadığı kentin üniversitesini, rektörü olduğu üniversiteyi gençlerin tercih etmesi için tüm gücü ile çalışıyor.
Bu çalışmalarda şunu gözledim.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu göreve geldiği günden bugüne kadar, hem üniversitede eğitim ve öğretimde kalite çalışmaları hem yatırım çalışmaları hem kadro çalışmaları yapıyor hem de geçmişte gençlerin güvenini kaybetmiş üniversite için gençlerin bakış açısındaki ön yargıyı yok etmeye çalışıyor.
Pasif olan vakıf, aktif hale getirildi..
%98 doluluk oranı yaşayan üniversitede zamanının önemli kısmını üniversite içinde gençleri dinleyerek, gençlerle bir arada sorunları yerinde konuşarak çözmeye çalışan Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, uzun süredir kapalı olan üniversite vakfını da tekrar aktif hale getirerek öğrencilerin eğitimlerine destek verecek bir vakıf haline getirdi.
Harran Üniversitesinde bir yaşam merkezi var, uzun süredir pasif olan bu yaşam merkezi de son dönemde aktif bir sosyal yaşam sunmaktadır.
Güçlü bir üniversite süreci başladı…
2024 ve 2025 Harran Üniversitesi için tarihi bir dönem olacak.
Bilimsel çalışmalar, projeler ve yatırımlar ayrıca akademik personel özlük hakları ile Harran Üniversitesi bölgesinde güçlü bir üniversite olma yolunda önemli çalışmaları tamamlamak üzere.
Bir gözlemimde Eyyubi’ye Yerleşkesi ile ilgili satır aralarında yer alan bilgilerden ibaret. Yıllarca ihmal edilmiş bir yerleşkede yeniden hayat bulan gelişmeler var. Yerleşke içinde yer alan caminin altında âtıl duran geniş bir mekânı kısa sürede (okuma salonu, kütüphane, sunum) yaşam merkezi haline getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, sohbetinde Eyubbiye Yerleşkesine verdiği önemi de vurguladı.
Şanlıurfa’da ikinci bir üniversite kurulması için çaba harcadığını ve bu ikinci üniversitenin Eyubbiye Yerleşkesinde yapılacağını söyledi.
Öğrenci sayısı 25 binden 30 bine yükseldi
Göreve geldiği günden bugüne kadar kısa sürede 25 bin olan öğrenci sayısının 30 bine yaklaşmasının kente katacağı değeri de sohbetinde sürekli olarak vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, paydaşlara da önemli bir mesaj verdi.
Üniversitenin her sektörde yer alması gerektiğine vurgu yapan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, üniversitenin içinde yer alacağı sektörlerde verimliliğin artacağına dikkat çekti.
Müzik insanları yetiştireceğiz…
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun mesajlarında çok fazla önemli konular vardı. Bunlarda biri de bölgenin müzik insanlarına ev sahipliği yapmış olmasıdır.
Müzik insanlarına ev sahipliği yapmak, işte bu mesajda bölge insanının birçok yönü ile yetenek sahibi olduğuna dair bir gerçek yakalamak lazım.
Bölgede birçok sanatçı yetişti, bu sanatçıların her birinin bir öyküsü var, üniversite olarak yeni müzik insanlarının yetişmesine destek vermesi gerekiyor. Tam bu noktada üniversite gereken desteği vermeye hazır durumda.
Kenti iyi bilen bir rektör…
Aslında durum şu..
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu bu kenti iyi bilen bir bilim insanı. Bu kentte doğmuş ve bu kentte yetişmiş.
Kökeni de bu kentin tarihine bağlı, bu kentin kültüründe özümlenmiş bir felsefesi var.
Üstlendiği misyon ile sadece üniversiteyi değil, doğduğu ve içinde yaşadığı kenti de üniversite ile birlikte diğer kamu kurumları ile ortak uyum içinde başarıya taşımaya çalışmaktadır.
Bu noktada kurumlar, akademik personel ve idari personel, öğrenciler, sanayiciler ve vatandaşların üniversitenin kalkınmasına, bölgede bir güç olmasına katkı sunması gerekiyor.
Turizm Fakültesi büyük bir adım..
Harran Üniversitesi kısa sürede tarihi köklerinden yeniden doğuyor. Şanlıurfa’da tarih, arkeoloji, tarım, turizm ve gastronomi alanlarında bir potansiyel var. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi için bilimsel bir alt yapı çerçevesinde Harran Üniversitesine önemli ihtiyaç var. Bu amaçla tarıma hizmet verebilecek düzeyde bir Ziraat Fakültesi mevcut, çok iyi bilim insanları ile donatılmış bu fakültenin bölge tarımına yönelik çalışmaları verimlilik adına çok başarılı.
Bir diğeri de Mühendislik Fakültesi, çok alanda bölge ihtiyacını karşılayacak bölümlerden ibaret olan fakültede yetişmiş önemli bilim insanları var.
Yeni bir fakülte daha kuruldu.
Turizm Fakültesi, Şanlıurfa’ya turizm ve gastronomi alanlarında önemli katkılar sağlayacaktır. Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, ihtisaslaşma yolunda attığı adımlardan bir olan Turizm Fakültesi, bölgenin ve kentin turizm ve gastronomi alanında kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.