-

Şanlıurfa’da Kısa Film Çekimi Gerçek Sanıldı, Kampüste Panik Yaşandı

Şanlıurfa – Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kısa film çekimi, beklenmedik bir paniğe neden oldu. Filmde yer alan bir intihar sahnesi, kampüste gerçeği aratmayacak bir kriz yarattı.

Şanlıurfa’da Kısa Film Çekimi Gerçek Sanıldı, Kampüste Panik Yaşandı
Şanlıurfa’da Kısa Film Çekimi Gerçek Sanıldı, Kampüste Panik Yaşandı
+4
Büyütmek için resme tıklayın

Olay Medya Yazı İşleri Müdürü Dilek Çiftçi Özel Haberi

Öğretim Görevlisi Ferhat Kaçar’ın danışmanlığında, yönetmenliğini ise Doğan Öz’ün üstlendiği kısa film çalışması kapsamında, fakülte çatısında çekilen sahne, bazı öğrenciler tarafından gerçek bir intihar girişimi olarak algılandı. Oyuncunun çatı kenarında bulunması ve sahnedeki gerçekçilik, olayı izleyenlerin endişelenmesine yol açtı.

Çekimin devam ettiğinden habersiz olan öğrenciler, yaşananlara kayıtsız kalmayarak hemen telefonlarına sarıldı ve yetkililere ulaşmaya çalıştı. Olayın intihar girişimi olabileceğini düşünen bazı kişiler, itfaiyeye ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine ekiplerin sevk edilmesi planlanırken, durumun bir film sahnesi olduğu öğrenildi.

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından çevredeki öğrenciler ve akademik personel derin bir nefes aldı. Film ekibi ise yaşanan bu olayla birlikte, çekim süreçleri hakkında üniversite genelinde daha fazla bilgilendirme yapılması gerektiğini vurguladı.

Yaşanan bu gelişme, görsel anlatımın ne denli güçlü ve etkileyici olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

01 May 2025 - 10:29 - Kültür ve Sanat

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Şanlıurfa Olay Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Şanlıurfa Olay Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Şanlıurfa Olay Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Şanlıurfa Olay Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.