-

Urfa Fıstığında Sona Gelindi

Şanlıurfa’da bu sezon üretilen fıstık için son aşamalara gelindi.

Türkiye’de fıstığın %70’ni karşılayan Urfa’da fıstık için son işlemler tamamlanarak tüketime hazır hale getirildi. Gaziantep ile anılsa da fıstığın büyük bir bölümü Şanlıurfa’da yetişiyor. Şanlıurfa’da yetişen fıstık Gaziantep’te işlendiği için Antep fıstığı etiketi vuruluyor. Şanlıurfalı fıstık işletmecileri bu algıyı yıkmak için kolları sıvadı. Kendi ürettikleri fıstığı kendi imkânları ile kurutan Urfalılar kavlatma ve soyma işlemini de kendi açtıkları küçük tesislerde yapıyorlar.
FISTIK URFANINDIR!
Şanlıurfa’da açtıkları küçük atölyelerde kurutma ve kavlatma yapan işletme sahipleri kesin bir dille ‘’fıstık Urfa’nındır’’ , diyorlar.
Urfa’da açılan fıstık atölyeleri ve bu sene ki fıstık fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Şireci Pazarı Esnaf Başkanı Nusret Kaya şunları söyledi:
‘’ Bu seneki fiyatlar doyurucu da değil düşükte değil. Normal bir seviye de ilerliyor. Geçen seneye nazaran fiyatlarda yaklaşık %30 gibi bir düşüş var. Üretimin yüksek olmasından dolayı böyle bir fiyat ortaya çıktı. Ayrıca fıstığın çeşidine göre de fiyatlar değişiyor. Şu an satış grafiğimiz gayet iyi seviye de ilerliyor. Kavlatma ve kurutma tesislerimiz var. Tabi ki yeterli düzeyde değil. Eğer böyle devam edersek beş yıl içerisinde Antep’e olan bağımlılığımız yok olur. ‘’

HABER VİDEOSU

Urfa Fıstığında Sona Gelindi

02 Eki 2015 - 16:13 - Ekonomi

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Şanlıurfa Olay Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Şanlıurfa Olay Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Şanlıurfa Olay Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Şanlıurfa Olay Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.