Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekdağ'ın Şanlıurfa'da yargılandığı dava

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle parti üyeliği düşürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Şanlıurfa'da yargılandığı davaya devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Yüksekdağ'ın Şanlıurfa'da yargılandığı dava

5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın üçüncü duruşmasına başka suçtan Kocaeli F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan, ancak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla da mahkemeye bağlanmayı reddeden Yüksekdağ katılmazken sanığın 4 avukatı hazır bulundu.

 

Sanık avukatı Sevda Çelik Özbingöl savunmasında, müvekkilinin kendisini mahkemede savunmak istediğini ve Ankara'da görülen ayrı bir davanın benzer olduğu için dosyaların birleştirilmesini talep etti.

 

Bunun üzerine mahkeme heyeti, kendilerinin baktığı dosya ile Ankara'daki dava dosyanın birleştirilmesine ve sanığın bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

- İddianame

 

Sanık Figen Yüksekdağ hakkında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki programda "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz." sözleri üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.