TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urfa dünyaya nam salacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesini törenle açtı

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Urfa dünyaya nam salacak

Türkiye’nin en büyük müzesi olma özelliğini taşıyan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temenni ediyorum ki gerek ulusal, gerekse uluslararası bazda bir çekim alanı haline gelen Şanlıurfa’mız artık sadece Balıklıgöl’ü ile değil, burayla da dünyaya nam salacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

Toplu açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye ziyaretinden sonra da Halepli Bahçe’de bulunan “Türkiye’nin en büyük müzesi” özelliğini taşıyan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzenin temelini de kendisinin attığını kaydederek, “Kolay kolay temel atmam ama burası Şanlıurfa için çok önemliydi. Halepli Bahçe çok önemliydi. Burada hem mozaik noktasında özellikleriyle mücehhez bir yapı meydana gelecekti. Arkeolojik çalışmalarıyla farklı müstesna bir müze meydana gelecekti” dedi. Şanlıurfa’nın daha da fazla çekim alanı haline gelmesi için bu tür zenginliklere ihtiyacı bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan müzeyle kentin Türkiye’nin en büyük müzesine sahip olma özelliğini kazandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzenin mimarisiyle de çok farklı özellik taşıdığına işaret ederek şunları söyledi: “Temenni ediyorum ki gerek ulusal gerek uluslararası bazda bir çekim alanı haline gelen Şanlıurfa’mız artık sadece Balıklıgöl’ü ile değil, burayla da dünyaya nam salacaktır.”

Müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisini dile getirdi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Kasım Gülpınar ile kurdele keserek müzenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından müzenin bazı salonlarını da gezdi.

 

Şanlıurfa temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.