TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesine ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanı verildi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Anne Dostu Hastane Programı" kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda "Anne Dostu Hastane" unvanını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesine ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanı verildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz tarafından, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına Hastane Başhekimi Op. Dr. Alev Esercan'a "Anne Dostu" plaketi ve teşekkür belgeleri verildi.

 Türkiye'nin doğum oranı olarak birinci ili Şanlıurfa'da en çok doğumun gerçekleştiği hastane olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu ünvanla birlikte Şanlıurfa’da tek  "Anne Dostu" hastane oldu.

Anne sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, doğumun ideal koşullarda en az müdahale ile normal olarak gerçekleşmesinin sağlanması, anne güvenliği ve mahremiyetini dikkate alarak takiplerinin ve doğumlarının gerçekleştirileceği ideal ortamların oluşturulması hedefleniyor.

Bu yaklaşımdan hareketle doğum ünitelerinin sunduğu sağlık hizmetlerini geliştirmeye yönelik olarak, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından "Anne Dostu Hastane Programı" başlatılmış ve sürdürülmektedir.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan çalışmalar sonucu, anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik sancı, doğum ve lohusa (SDL) ünitelerinde seçtiği bir yakınıyla birlikte kalabilecekleri, kendilerini ev ortamında hissedebilecekleri ve hareket özgürlüğü sağlayabildikleri alanlar oluşturulmuştur.

Bebek dostu olan hastane 26.07.2023 tarihinde “Anne Dostu” hastane sınıfına dahil oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.