Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harran Tıp’ta Gastroentolojide yeni yöntem devreye girdi

Sağlık alanında her gün yaptığı yeniliklerle bölgenin ihtiyacına cevap vermeye çalışan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu kez bölgede bir ilk olan endosonografik yöntemle teşhis ve tedavi yöntemini devreye koydu.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2018 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Harran Tıp’ta Gastroentolojide yeni yöntem devreye girdi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Gastroentoloji ana anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu bölgede ilk sayılabilecek bir yöntem uyguladıklarını belirtti. Çalışmanın amacının, endosonografi denilen yöntemi Harran Tıp'ta uygulanabilir hale getirmek olduğunu söyleyen Uyanıkoğu, “Endoskopi aletlerinin ucuna ultrason cihazı bağlanarak, daha derin dokuları görmek ve daha derinden biyopsi almak gibi bir avantaj sağlıyor. Bu yeni geliştirilen yöntem, normal endoskopi ile yapılamayacak bir işlemdi. Bölgede ilk kez uygulanan bir yöntem” dedi.

 Bu tedaviye ihtiyaç duyan hastaların başka şehirlere, büyük üniversitelere sevk edildiğini dile getiren Doç. Dr. Uyanıkoğlu; “Amacımız bu endosonografi yöntemini Harran Üniversitesinde de yapılabilir hale getirmektir. Bu amaçla İstanbul’dan hocalarımız geldiler. Çevre illerden ilgi duyan meslektaşlarımız da üniversite hastanemize geldiler. Hem yeni cihazları görmek açısından hem de endosonografi yapılabilir hale getirmek açısından hem de çevre illerde ve şehrimizde diğer gastroentologların eğitimi açısından katkısı olacağına inanıyoruz” dedi.Şanlıurfamızda ve bölgedeki hastaların ihtiyaç duyduğu tedavinin Harran Tıp'ta yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu, hastaların başka illerde şifa aramak yerine kendi memleketinde huzur içinde tedavi olabilmeleri için tüm hastaları Harran Tıp Hastanesine beklediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.