Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harran Tıp'ta Akupunktur Polikliniği Açıldı

Şanlıurfa’da ilk kez Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, akupunktur tedavisi için poliklinik açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Harran Tıp'ta Akupunktur Polikliniği Açıldı

Tamamlayıcı tıp olarak nitelendirilen Akupunktur tedavi yöntemi, Şanlıurfa’daki hastane bazında ilk kez Harran Tıp hastanesinde uygulandı. Hastanenin Osmanbey Kampüsüne taşınmasıyla birlikte hastaların tedavisi konusunda çok ciddi yeniliklere imza attıklarını söyleyen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen, “Yaklaşık üç aydır hastanemiz yeni yerinde taşındı.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın destek ve yardımlarıyla birçok yeniliğe imza attık. Bunlardan bazıları Şanlıurfa’da ilk kez yapılan retina göz ameliyatı, kapalı kalp ameliyatı, ameliyat olmadan kalp kapağı değiştirildi ve son olarak da bugün Şanlıurfa’ya ilk Akupunktur polikliniği açtık. Şuana kadar Şanlıurfa’da mevcut olmayan bir polikliniği memleketimize kazandırdık. Şanlıurfa’da ilk kez bir hekim tarafından hastaya zarar vermeyecek bir şekilde hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Bugüne kadar olduğu gibi halkımıza yenilikleri kazandırarak hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan tamamlayıcı bir tıbbi yöntem olduğunu belirten Akapunktur Uzmanı Doç. Dr. Ali Erdal Güneş, “Akapunktur 5 bin yıldır uzak doğuda geleneksel tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır.

Geleneksel uzak Doğu Tıbbına göre vücutta 12 çift meridyen ve 2 adet tek meridyen bulunmaktadır. Tedavi sırasında belli noktalara tedavi uygulayarak bu meridyenlerde dolaşan enerjinin(qi) düzenlenmesi sağlanır. Vücut üzerinde tanımlanmış geleneksel akupunktur noktalarına iğne, nokta stimulatörü gibi uyaranlarla müdahale ederek sinir sistemi aracılığıyla organizmanın sağlıklı çalışmasını sağlar. İğneler altın, gümüş, çelik ten oluşabilir. Stimülatörler ise küçük akımlar vererek noktaların uyarılmasını sağlar. Vücut akupunkturunun yanında kulak akupunkturu da yapılmaktadır. Bazı iğneler vücutta seans süresince uygulanırken, kulak akupunkturundaki iğneler kulakta birkaç günlüğüne bırakılabilir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 1991 yılında Resmi Gazetede Akupunktur Yönetmeliğinin yayınlandığına dikkat çeken Doç. Dr. Güneş, “Ülkemizde sadece ‘Akupunktur Uygulama Belgesi’ olan hekimler uygulama yapabilmektedir. Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Akupunktur tedavi uygulamaları yapılmaktadır. Modern yeni cihazlarla donatılan poliklinikte, Akupunktur nokta tespit cihazı, elektroakupunktur cihazı, altın ve çelik vücut-kulak iğneleri ile çeşitli hastalıkların tedavisi yapılmaktadır” diye konuştu. Tedavisi yapılan bazı hastalıkların ise baş ağrısı, migren, boyun, omuz, dirsek ağrıları, depresyon, huzursuzluk, kabızlık veya ishal, obezite, iştahsızlık olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.