Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenlikoğlu hurafeleri anlattı

Dini içerikli kitap ve roman yazarı olan Sayın Emine Şenlikoğlu Hanımefendi, Şanlıurfa’da hanımlarla buluştu. Gerçekleştirmiş olduğu Konferans'ta Sayın Şenlikoğlu, “İki şık var. Ya gece gündüz çalışacağız, hurafeleri aşacağız. Yada hurafelere aldanıp,şirk ehli olarak ölüp gideceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Şenlikoğlu hurafeleri anlattı

Dilek ÇİFTÇİ/Şanlıurfa Olay

Karaköprü Konferans salonunda gerçekleşen konferansta konuşan araştırmacı yazar Şenlikoğlu:

“ Türk olarak milliyetçi olmadım ama; vatan milliyetçisi oldum." dedi.

Şenlikoğlu sözlerine şöyle devam etti.

Bir şiir vardır.

"Kurtar bizi yaradan koy cennetine....

Biz aldandık hurafe illetine..."

Allah akıl vermiş,fikir vermiş. Herşeyi yapıyoruz ama, ilme gerektiği önemi vermiyoruz. Ciddi şekil de ilme iki sene önem veren,insan "alleme-i cihan" olur. Oysa,İlimle tüm yanlışları gidebiliriz” ifadelerini kullandı.

İslamda çok iyi bir ölçünün olduğunu ve islamda üstünlüğün iyi müslümanlık olduğunu söyleyen Şenlikoğlu, “İslamda ne kadın erkekten üstündür ve ne de erkek kadından üstündür. Hangisi daha iyi müslümansa o üstündür. Allah Azimüşşanın ölçüsü nasıl?Harkkulade güzel değil mi? Yalnız, bazı ayetler yanlış yorumlandığı için, huraflerle kadın işe yaramaz,saçı uzun,aklı kısa akılsız bir varlık olarak tanımlanmıştır.  Bu sadece Türkiye'de değil, dünyada da böyledir.

Örneğin: "Kader" anlayışıyla ilgili çok çelişkiler vardır toplumumuz da;Benim de bir anım var kader anlayışıyla bağlantılı...

Sizle bunu paylaşmak isterim.Çocuğum o zamanlar.10-11 yaşlarındayım .Annemle birlikte, kızı kötü yola düşmüş bir anneyi ziyarete gitmişiz.

Kadıncağıza "Ağlama bacım ağlama"diyorlar. Senin kızını kötü yola düşeceğini ,Allah kaderine yazmış".Ben  böyle bir diyalog karşısın da çocuk halimle itiraz ettim. Allah böyle bir yazı yazar mı? Allah kuluna zulmeder mi? Öyle şey olmaz dedim.Bana sus dediler. Bacak kadar boyunla kaderi mi inkar ediyorsun,dediler.Anneme de bu kızına dikkat et dediler.

"Dikkat etmezsen ,bu çok büyük dinsiz olacak." Ahhh zavallı insan.Onlar da kötü niyetli değil,sadece hurafe kurbanı insanlar.  Birçok insanımız hurafe kurbanı maalesef...Huraflerle bir insan müslüman olamaz. İki şık var .Ya gece,gündüz çalışacağız hurafleri aşacağız. Yada hurafelere aldanıp şirk ehli olarak ölüp gideceğiz.

Bizi hep uyutmuşlar ve bizde uymuşuz,uyutulmuşuz...Bir hurafeden daha size bahsedeyim. Güya bir kadın kocasına sırtını dönerse, melekler ona sabaha kadar lanet edermiş hurafesi. Peki erkek sırtını dönerse ne oluyor duydunuz mu? Niye kadın sırtını dönünce ,ona lanet var da erkeğe yok?Nereden geliyor bu  torpil? Allah böyle torpil yapar mı? Millet İslam'ı sevmesin diye,İslam düşmanları uydurdu, islam'ın dostları da inandı. Ne yazık ki müslüman kardeşlerimizle de aramıza hurafler girdi.Din kardeşliğimize en büyük darbeyi buradan vurdular.Ama bizler Hakkı anlatarak bu oyunları bozacağız inşaallah!” sözlerini kullandı.

İslam düşmanlarının Müslümanlar üzerinde oyunlar oynadığını, özellikle psikolojik savaş tekniklerini çok iyi kullandıklarına dikkat çeken Şenlikoğlu şunları söyledi:

"Bir çok İslam ülkesi bu oyunların, bu ablukanın altında olduklarının farkında değil. Bunu değiştirmek bizim elimizde. Çağ bizden hurafelerden arındırılmış İslam adına çok çalışmamızı istiyor. Bir zamanlar dini öğrenmeyi tehlike olarak gösterdiler. Hurafeleri dinimize soktular. Çok çalışacağız, çok araştıracağız ve bakar ama görmezlerden olmayacağız. Görmeyi öğreteceğiz. Çağ bizden hurafesiz İslam'ı öğrenmemizi istiyor. Çağ bizden gerçek kadın haklarının İslam'da olduğunu göstermemizi bekliyor. İslamla ilimin kol kola yürüdüğünü göstermemiz lazım. Çağ bizden bilinçli olarak İslam'ı kuşanmamızı bekliyor" dedi.

Etkinliğin sonunda Emine Şenlikoğlu, kitaplarını imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.