Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BYEGM bölge gazetecilerini bir araya getirdi

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu ‘Yerel Medya Bakanları ile buluşuyor’ programının 4’üncüsü Kahramanmaraş’ta gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
BYEGM bölge gazetecilerini bir araya getirdi

Haber: Mehmet Kaması

‘Yerel Medya Bakanları ile buluşuyor’ programının 4’üncüsü Kahramanmaraş’ta gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa’dan davet edilen yaklaşık 150 gazeteciye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda yerel medyanın sorunları alındı. Yapılan toplantıya ise Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Basın Yayın Enformasyonu Genel Müdürü Mehmet Akarca, bölgedeki illerin BYEGM İl Müdürleri, gazete imtiyaz sahipleri ve yerel medya mensupları katıldı.

‘15 Temmuz gecesi basınımız gerçek gücünü gösterdi’

"Yereliyle, ulusalıyla bizim basınımız hangi siyasi görüşü taşırsa taşısın, hangi rengi taşırsa taşısın istiklal ve istikbaline, devletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıktı.” diyen       Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “O gece bazı basın yayın organları helikopterlerin, tankların ve askerlerin baskınına uğrarken de İstiklal Harbi'nde olduğu gibi o zor şartlarda yayınlarına devam ettiler." dedi.

‘15 Temmuz gecesi basın, siyasi görüş ayrımı yapmadan hizmet etti’

"Devlet işgal edilmiş, boğaz sularında yabancı gemilerin dolaştığı dönemde yerel basınımız kıt imkânlarla, yoklukla, yasaklarla halkımızı bilgilendirme ile istiklal mücadelemize katkı sağlamışlardır.” ifadelerine değinen Veysi Kaynak, “Anadolu'da çok önemli basın mensuplarımız, yazarlarımız olmuştur. Halkımızı şimdiki gibi iletişim araçları olmayan dönemde İstiklal Harbi'ne motive etmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de birlikte mücadele ettik. O darbe girişimi gecesinde cumhurbaşkanımızın gerçekten cesareti, başbakanımızın serinkanlı yönetimi, halkımızın kahramanlığı önemli faktördü. O yüzden basınımızın kurtuluş harbindeki ve 15 Temmuz'daki tutumları itibariyle basının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

‘200 yılın en önemli eşiklerinden bir tanesi 16 Nisan olacak’

Önemli bir eşikte olduklarını öne süren Kaynak, “Son 200 yıllık siyasi tarihimizin en önemli hadiselerinden biriyle daha karşı karşıyayız. Son 200 yılı bilerek söyledim. Bizim bir önceki devletimiz Osmanlı dönemi zayıflamaya doğru yol aldıkça hep ıslahat akla gelmiştir. Hep bir reform yapma akla gelmiştir. 2002'den bu yana kalkındırmak, özgürleştirmek istiyoruz. Kalkındırmak istediğimiz Türkiye'nin başarılarının kalıcı hale gelmesi için anayasa değişikliği gündemde. Son 200 yılın önemli eşikleri var, bunlardan birisi de 16 Nisan olacak." ifadelerine yer verdi.  

Karaca: ‘Resmi ilan ücretleri 316 milyona ulaştı’

Toplantıda söz hakkı alan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, yerel medyaya önem verdiklerini ve bu neticede her resmi ilan sayısında artış yaptıklarını, 2002’de 36 milyon olan resmi ilanların bugün bu rakamın 316 milyona ulaştığını belirtti. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte Türkiye’nin 81 ilinde de hizmet verebilecek alt yapılarının var olduğunu söyleyen Karaca, “Aynı şekilde 170 gazetecimize 680 bin lira muhtaçlık, 14 vefat eden gazetecimizin muhtaç ailesine de 84 bin lira tutarında da yardımda bulunulmuştur.” dedi.

‘Yerel medya için elimizden geleni yapıyoruz’

“Meydana gelen tüm bu gelişmelere bağlı olarak günümüz dijital teknolojisinin getirdiği kolaylıklar ve sağladığı imkânlar doğrultusunda, kısa sürede 81 ilimizde hizmet verebilecek bir alt yapıya sahip olduğumuzu da ayrıca belirtmek isterim.” diyen Yakup Karaca, “Basın İlan Kurumu olarak, uzunca bir süredir gazetelerimizin dijital dönüşümü üzerinde ısrarla duruyoruz. Bunu iki sebeple yaptığımızı söyleyebilirim. Birincisi, gazetelerimizin bir işletme olarak faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak ve desteklemek. İkincisi ise fiziki baskılarla dijital medyanın birlikteliğinden daha güçlü bir sinerji oluşturmak. 2016'da yayınladığımız yönetmelik ile tüm gazetelerimizin internet üzerinden yayın yapmalarını zorunlu kıldık ve ek gösterge ile yeni ilave kaynak verdik. Şu an görev alanımızdaki bütün gazetelerimizin internet sitelerinin bulunmuş olmasından memnunluk duyduğumu ifade etmek isterim." şeklinde ifade etti.

‘84 gazete derneğimize 1 milyon 251 bin lira maddi destek verildi’

"Sadece geçtiğimiz yıl basında fikren ve bedenen çalışan 3 bin 308 kişiye yaklaşık 14 milyar lira faizsiz borç para verilmiştir.” ifadelerine de değinen Karaca, “Aynı şekilde 170 gazetecimize 680 bin lira muhtaçlık, 14 vefat eden gazetecimizin muhtaç ailesine de 84 bin lira tutarında da yardımda bulunulmuş, 84 gazete derneğimize 1 milyon 251 bin lira maddi yardım desteğinde bulunulmuştur. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında İstanbul'da yayımlanan azınlık gazetelerine de 150 bin lira destekte bulunulmuş, bir gazetemize de 200 bin lira kredi sağlanmıştır." diye konuştu.

"Dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyorlar"

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca da eskiye nazaran son 15 yılda yapılan atılımlarla insan hakları, demokrasi ve tüm imkânlar açısından büyük gelişmeler olduğunu ifade etti.

‘Çok sayıda yabancı gazeteciyi Türkiye’ye davet edeceğiz’

“AFAD olsun, TİKA olsun bunlar dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyorlar.” diyen Mehmet Akarca, “Kanada 2-3 mülteciyi ülkesine kabul ettiği zaman ve o Kanada'nın genç başbakanı bir mültecinin yanağını okşadığı zaman bu gazetelerin birinci sayfalarında yer alır. Türkiye 3 milyondan fazla mülteciyi barındırıyor, eğitim ihtiyacını karşılıyor. Tüm ihtiyaçlarını sağlık ihtiyaçlarının hepsini karşılıyor. Büyük paralar sarf ediyor. Fakat dünyada yeteri kadar bilinmediğini ya da bilinmek istenmediğini görüyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde çok sayıda yabancı gazeteciyi Türkiye’ye davet edip mülteci kamplarımızı gezdirip Türkiye’nin bu mültecilere neler yaptığını, olayın ne boyutta olduğunu anlatmak istiyoruz.” diye konuştu.

Akarca, TİKA'nın dünyanın başarılı bir kuruluşu olduğunu, dünyanın her yerinde çok büyük yatırımlar yaptığını, zor durumda kalmış mazlumlara çok büyük imkanlar sağlandığını belirterek, "Bunlar hep Türkiye'nin başarısı. Ülkemizle ne kadar gurur duysak yeridir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.