MENU
  • RÖPORTAJ
  • İLAN
  • DÜNYA
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • MEDYA
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
DOLAR16.3332
EURO17.4317
GR ALTIN968.20
ÇEYREK1593.1
Şanlıurfa
Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
  • ÖZEL HABER
  • ŞANLIURFA
  • BÖLGE
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • GAP VE TARIM
  • EĞİTİM
Kapat

Urfalılar isot tarlası için mi savaştı?

Ana SayfaYazarlarAbdulkadir İKBAL
01 Temmuz, 2021, Perşembe 12:29
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

    1985 yılı olsa gerek. Urfa Y.S.E de mühendis olarak  görev  yapan ve  Karadenizli   olan Selim  Ak  isimli bir şahıs Urfa ile ilgili bir kitap yazdı o kitap şu anda bildiğim kadarıyla  piyasada bulunmuyor. Bu kitap piyasada tutunmadı amma Urfa'nın kurtuluşu ile ilgili yazdığı   yalan ve iftira  bir çok insanın  zihnine yerleşti.

O kitapta Urfa'nın kurtuluş savaşı basitleştiriliyor,400 kadar şehidin verildiği o savaş ı şöyle anlatıyor Fransızlar Urfa'ya girdiğinde işte  Urfa'nın orası burası işgal edildi denilirken kimse umursamıyor.  Efendim camiler kilise oldu deseler de yine Urfalılardan bir tepki yok. Birisi  Fransızlar İsot tarlasına girdi deyince Urfalılar bu gün namus günüdür diye  ayağa kalkıyor ve  Fransızlara karşı savaşıyorlar. Urfa'nın o harika ve cansiparane mücadelesini  maalesef  böylesine son derece basit   bir yalan ve iftiraya kurban eden  Urfa düşmanı bir  ahlaksızın yazdığını  bir çok insanımız bilmiyor ve bu yalanın Urfalıları nasıl küçülttüğünün farkında bile değiller.

         Fransızların Urfa’ya gelişi 5 ocak yani kış mevsimidir. Defolup gittikleri tarih ise 11 nisandır; yani bahardır. O mevsimde hiç bir tarlada asla ve asla isot yoktur; zira isot yaz  aylarında olur. Tarih itibarıyla olaya baktığımızda o sahtekar adamın ne kadar büyük bir yalan söylediği ve iftirada bulunduğu son derece açıktır.

         Allah Rahmet  Halil Tuğcu isimli bir akrabam Fransızlar Urfa'yı işgal ettiklerinde  “Sanki anamın koynuna bir yabancı girmiş gibi zoruma gidiyordu” demişti . Urfalılar dışarıdan hiçbir yardım almadan kendi imkanları ile Fransızları tarumar etmişlerdi. “Kolumu salladım toplar oynadı. Zalim Fransız'ın bomba atışı” türküsünü  Urfalılar bestelemiş ve bu savaşın destanını müzikle bezemişlerdi.

           Rahmetli babam 13 yaşında iken Birecik cephesinde Fransızlara karşı  yapılan  savaşa iştirak etmişti. Küçük çocuklarını bile cephelere çekinmeden gönderen imanlı ve vatansever bir halkımız vardı .Bu savaşlar öyle kolay kazanılmadı. Nice nice genç , çocuk, kadın  yaşlı insanlarımızın  cansiperane mücadelesiyle bu gün göğsümüzü gere gere ve iftiharla o savaşları anlatıyoruz. Her imkansızlığa rağmen asla ve asla DÜŞMANA TESLİM OLMADILAR.

       Bir gün Ankara hava alanında idim. Yanıma bir Iraklı geldi oturdu Kürtçe sohbet ettik. Bir ara bana nerelisin dedi Urfalı olduğumu söyledim. Adam bana demez mi Fransızlar Urfa ya girerken Urfalılar hiçbir şeye aldırış etmedi , ne zaman ki İsot tarlasına girdiler işte o zaman Urfalılar ayağa kalktı Hayretler içersin de kaldım o ahlaksızın yazdığı yalan ve iftira ta nerelere kadar ulaşmıştı.

       Bu anlatıma göre Urfalılar için vatan namus ve bütün bunlardan daha değerli olan bir isot varmış,

    25.06.2019 günü gecesi saat 2.30 sıralarında Ülke Televizyonunu açmıştım. Çok değerli bir ağabeyimiz olan aynı zamanda Melle ve yazar Vahdettin İnce yukarıda arz ettiğim o yalancıdan alıntı yapıldığını bilmeden Urfa'nın kurtuluşu ile ilgili İsot bölümünü  anlattı ve  bunun altında yatan  niyeti bilmeden aktardı. Yukarıda arz ettiğim kitaptan Urfalılara hakaret içeren ve savaşı bir isot tarlasına bağlayan bölümü ekonominin önemine bağlayarak  farkında olmadan bir fıkra gibi anlattı.

        Ertesi gün Vahdettin İnce beyefendiyi telefonla aradım. Durumu anlattım bunun bir fıkra olduğunu zan ederek bir konuşması sırasında anlattığını kabul etti  ve ilerideki  bir programda durumu tavzih edeceğini bildirdi.

      Ülke TV'nin genel yalın yönetmeni Hasan Öztürk beyefendiye de telefonla  durumu anlattım. Şu anda hava alanında Sayın Reisicumhurla birlikte Japonya ya gideceğini ve döndüğünde durumu bir programda düzelteceğini ve Urfayı çok sevdiğini  ifade etti. O da bunun bir fıkra olduğunu zan ediyormuş.

       İnsanlar elbette hatadan hali değildir. Müminin niyeti amelinden hayırlıdır . Niyet kötü olmayınca durumu düzeltmek çok kolaydır.  Önemli olan yanlışı kabul edip düzeltmektir.  Ancak yazar çizer ve mütefekkir insanlarımızın çok dikkatli olması gerek . Yoksa farkında olmadan bir çok insanımızı incitebilirler."

Abdulkadir İKBAL

    iletişime geç

    Abdulkadir İKBAL

    Köşe Yazarları
    Müslüm Abacıoğlu
    Müslüm Abacıoğlu Hiddeti yenmek
    Ferit Bugenç
    Ferit Bugenç KANAAT VE ŞÜKRÜN MAHİYETİ
    Ahmet Furkan Demir
    Ahmet Furkan Demir MAZİ
    Şems Polat
    Şems Polat HAKÇA ADİL BİR DÜZEN
    Ercan AKKAR
    Ercan AKKAR EN İYİSİ VALİLERİ HALK SEÇSİN…
    Mustafa Kaplan
    Mustafa Kaplan TABU 16.Bölüm
    Halil Çuhadaroğlu
    Halil Çuhadaroğlu İnsan kendini kaybetti
    Halil Manuş
    Halil Manuş SİZE KALSIN
    Halil Koçakoğlu
    Halil Koçakoğlu EMEK VERMEK
    Mehmet Faraç
    Mehmet Faraç Hizbullah 22 yıl sonra ne yapacak?..
    Hüseyin Acarlar
    Hüseyin Acarlar Bir Ramazan Ayında İrilere masalar (-2-)
    Abdulkadir SELVİ
    Abdulkadir SELVİ Meral Akşener hangi şartla aday olur?
    M. Barış Durak
    M. Barış Durak TÜRKİYE'DE  GENÇLİK
    Hüseyin GÜZEL
    Hüseyin GÜZEL UZAKLAŞTIRMA DEĞİL, UZLAŞMA SAĞLANMALI !      
    Nevzat Bingöl
    Nevzat Bingöl BASKIN SEÇİM NE ZAMAN?
    Mehmet Ali Kulat
    Mehmet Ali Kulat Ağlar Mescid-i Aksa!
    Abdulkadir İKBAL
    Abdulkadir İKBAL Rusya ve Ukranya
    Cengiz ERDİL
    Cengiz ERDİL MADEN BİTİNCE SORUN BİTMİYOR…
    Misafir Kalem
    Misafir Kalem “Çamur at izi kalsın”ın son kurbanı Batuhan Mumcu oldu
    Oğuz Haksever
    Oğuz Haksever “SOLUK MAVİ NOKTA”DA BİR SAVAŞ DAHA…
    Murat Toprak
    Murat Toprak Seçim Kanunları ve Siyasi Partiler Kanunu Değişikliği Üzerine
    Şemsettin Kaya
    Şemsettin Kaya Gazze Erdoğan’ın Yapacağı Bir Ziyaret İle Yeniden Gündeme Gelebilir!
    Celal Çiftçi
    Celal Çiftçi Urfa’da insan canı bu kadar mı ucuz ?
    Dilek Çiftçi
    Dilek Çiftçi Minyeli Abdullah
    Doğan BEKİN
    Doğan BEKİN KIBRIS’TA GİDİŞAT NEREYE DOĞRU
    Bilal BEBE
    Bilal BEBE İSTİHDAM VE Z.A. BEYAZGÜL.
    M. Sıtkı Aloğlu
    M. Sıtkı Aloğlu Öyle vahşi bir kapitalizm ki...
    Selehattin Canbeyli
    Selehattin Canbeyli Sorunların çözümü
    Aziz Ilgazi
    Aziz Ilgazi Eyubbiye’de bir hayvan hastanesi var..
    Nail Kadirhan
    Nail Kadirhan Yetmez ama evet yerine, ağlarım da giderimde
    Şerif Kurtuluş
    Şerif Kurtuluş Sayın Hocam Merhaba;
    Ömer Ağ
    Ömer Ağ YASAL, AMA HELAL Mİ?
    Nureddin KAYA
    Nureddin KAYA GÖÇ VE GÖÇMENLER
    İlyas TONGÜÇ
    İlyas TONGÜÇ 20 TEMMUZ BARIŞ HAREKATI
    Hamza Tavas
    Hamza Tavas Covid-19 Aşısında Şanlıurfa Neden 80. Sırada?
    Aziz İlgazi
    Aziz İlgazi Ticaret savaşlarında galibiyet yoktur
    Halit Açar
    Halit Açar Eşkıyaya Müsamaha Gösterilmez
    Turgay TÜRKER
    Turgay TÜRKER Prof. Dr. Veysel Eroğlu Uyarıyor: “Festival yapacakları yerde su şebekelerini yenilesinler.”
    Salih İlhan
    Salih İlhan Meşhur milyarderin son yazısı
    Mutlu Güneş
    Mutlu Güneş Harran Ovasında yem bereketi!
    Memduh Önay
    Memduh Önay Alman Medyası Alçaksın!
    Mehmet Fethi Göktepe
    Mehmet Fethi Göktepe ÇÜNKÜ BİZ URFALIYDIK
    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Şanlıurfa Olay 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle