Tavuk karşıdan karşıya niye geçiyordu?
04 Haziran 2024, Salı 09:38Niye sorusuna her meşrebin kendince cevabıdır.
El cevap;
* Efendi hazretleri tavuğun rabıta neticesine tekrar tevbe almak için Horoz Efendi'mübareğinin tekkesine gitmek için karşıdan karşıya geçtiğini rüyasında gördüğünü bize söylemişti
* * Tavuğun karşıdan karşıya geçmesi tarihseldir. Orda duracaksınız? Bir öncesi bir sonrasında yanı siyak sibakı bilinerek önceki sosyoloji bağlamında anlayarak konuşmak gerek.
* Tavuk karşıya geçmeden başını kaldırdı karşıya baktı. Sağa sola döndü trafiği kontrol etti. Onu gören tilki şenn sesinle öt dedi mübarek karga ötuyordu, Keklik ağlıyordu. Peyniri niye tilki hep yiyor diye o dev yürekli horoz ağlıyordu. Prangalara karsı tavuk devrim yapmaya gidiyordu
*** Bu tavuğun niye tağuti sistemle işbirliği içinde hareket ettiğini bilmeden niye karşıya geçtiğini söylemek birşey ifade etmez.
*** Tavuk tabiatı gereği dış güçlerin emelleriyle hareket ediyor. Maşadır maşa. Kim bilir gene ne kötülükler bizi bekliyor. Biz hala uyuyoruz.
* Kümesine ateşler salsın!. Horoza hasret kalsın! Yumurtasıı batsın!
* Bunlar çok teknik durumlar araştırma yapmak gerek bu konuda İbni Haldunun mukaddimesinde Tavuğun iklim gereği yer değiştirdi yazılıydı. Maverdi Ahkamussultaniyesinde tavuğun berberi gelenekten geldiğini şöyle. Coğrafya Kaderdir .
*** Ulema zaten tavuğun niye karşıdan karşıya geçtiğini söylemisti? Biz onların dediğine tabi olalım.
* Yav belki abdest almaya gidiyor? Önyargılı bakmamak sui zat etmemek gerek!.
*** Önce sen kimsin ya kimsin ki karşıdan karşıya geçeceksin? diyen bir yiğit sese ihtiyaç var yoksa biz ha bire böyle tavuğu izlemeye devam ederiz.
*Bütün STK'lar olarak bu meseleyi birlikte istişare ederek bir karar vermemiz gerek Ona göre harekete ihtiyaç var.
* Tavuk dediğin nedir ki üc bes baget üc beş sarma isteyene ver onları bana bulgur lazım bulgur!
* Kardeşim her dönemde böyle tavuklar olmuştur. Ve her asırda bu tavuklara karşı asrın Horozu olmuştur. Mevlam ne güzel kâinatın her zerresine nebadattan heyvanata bir nizam ihdas etmiş, ona bakmak ibret almak gerek.
* Kahrolsun tavuk yaşasın Horozların haklı direnişi!
Vs. Vs.
Sonuç tavuk köylünündür. Tavuk kafalıdır ve kümesten kaçmıştır. Sahibi tavuğu birleri kapmadan bulmaya çalışmaktadır. Ancak her tavuk bir gün sofraya gelir. Bütün mesele budur
Hayırlı günler efendim. Günümüz tebessüm muhabbetle bereketlensin.
Hüseyin Acarlar 04 /06 / 2024
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.
Facebook Yorum