Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göbeklitepe’yi anlatan animasyon rekora koşuyor

TRT Çocuk'un 27 Aralık'ta vizyona giren "Rafadan Tayfa 2 Göbeklitepe" filmi izleyiciyle buluştu. Tarihin en eski ören yerini konu olan filmi ilk gün 109 bin kişi izledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2019 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Göbeklitepe’yi anlatan animasyon rekora koşuyor

(Selahattin ÇİFTÇİ/Şanlıurfa OLAY)

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Örencik Mahallesi’nde yer alan ve bulunduğu an tarih kitaplarını baştan yazdıran, dünyanın en eski ören yeri olarak kabul edilen Göbeklitepe filmlere konu olmaya devam ediyor. Göbeklitepe son olarak TRT çocuk’un hazırladığı Rafadan Tayfa filmine konu olmuştu.

TRT Çocuk'un ilgiyle izlenen çizgi filmi Rafadan Tayfa'nın ikinci filmi Göbeklitepe dün izleyicilerle buluştu.

Akın, Mert, Kamil, Hayri, Sevim ve Hale... Rafadan Tayfa’nın kahramanları bu kez Göbeklitepe’nin gizemini çözmek için Şanlıurfa'ya yolculuk yaptı.

Dünyanın bilinen ilk tapınaklarının bulunduğu Göbeklitepe'nin, ilk kez bir animasyon filmiyle anlatıldığı Rafadan Tayfa 2 Göbeklitepe, daha ilk günden büyük ilgi gördü. İsmail Fidan'ın yönetmenliğini üstlendiği animasyon filmi, ilk gün 108 bin 634 bin kişi tarafından izlendi.

REKOR KIRMASI BEKLENİYOR

Rafadan Tayfa 2 Göbeklitepe'nin, ilk üç günde gişede yarım milyonluk izleyici sayısını geçerek, tüm zamanların en iyi açılışını yapan animasyon filmi olarak rekor kırması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.