Tanal, zehirlenme hadisesinin, bozulmuş etten yapılan yemekten kaynaklandığını öne sürdü. Yetkili kurumların konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamasına tepki göstererek, "350'ye yakın işçinin canının hiç mi kıymeti yok?" diye sordu.
Zehirlenme vakası nedeniyle işçiler, Ceylanpınar Devlet Hastanesi dışında Viranşehir'e, Urfa merkezdeki hastanelere, Antep, Diyarbakır, Adana gibi çevre illere sevk edildi. Yoğun bakımda yatan hastaların olduğunu ve 8 işçinin durumunun ağır olduğunu belirten Tanal, böbrek yetmezliği yaşayanların bile olduğunu iddia etti.
Tanal, söz konusu zehirlenme hadisesinin, bozulmuş etten yapılan yemekten kaynaklandığını ileri sürdü. Hatta bu bozulmuş etin, düşük fiyatla piyasaya da satıldığı, bazı firmalara satıldığı iddia edildi.
Bu vahim hadise yaşanırken ne Tarım ve Orman Bakanlığından ne TİGEM'den ne de Şanlıurfa Valiliği'nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Tanal, "Neden susuyorlar? Neyi örtbas etmeye çalışıyorlar?" diye sordu.
Tanal, gıda denetimi konusunda görevli olan kurumların görevlerini özenle yapmadıklarını belirtti ve TİGEM Ceylanpınar İşletmesi'nde işçilerin yaşam hakkının ihlal edildiğini ifade etti. Tanal, "Derhal açıklama bekliyoruz! Derhal adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını bekliyoruz!" dedi.
Tanal, TİGEM Ceylanpınar İşletmesi yöneticileri tarafından zehirlenmeye yol açan gıda ürünlerinin numunesinin değiştirilmemesi, delil karartılmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, TİGEM Ceylanpınar İşletmesi'nde daha önce yaşanan gıda zehirlenmelerinin de ayrıca araştırılması gerektiğini ifade etti.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.