Türkiye'nin ilk yerel televizyon kurucusu olan 63 yaşındaki Abdulvahap Yoltay'ın günümüz basın sektörü hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Şanlıurfa'da, Türkiye'nin ilk yerel televizyonu olan Şanlıurfa Radyo Televizyonu (ŞRT) kuran 63 yaşındaki Abdulvahap Yoltay, aşık olduğu Aplik hat sanatı mesleğini 25 yıldır sürdürüyor. Doksanlı yılların başında zor imkanlarda kurduğu ŞRT ile uzun süre yıllar kente hizmet veren Yoltay, şimdiki basına yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı.
ŞRT’yi kurma sürecini taşıma suyla değirme çalıştırmaya benzeten Abdulvahap Yoltay, o dönemde yapamaz diyenlere ders verdiklerini söyledi. Televizyon kurma sürecinde ev, dükkan ve işyeri gibi mülklerini sattığını ifade eden Yoltay, bu süreçte kimseden bir beklenti içinde olmadan Urfa’nın kültürünü dünyaya tanıtma gayesi içinde olduğunu ve bu konuda da başarılı olduklarını söyledi.
Urfa’nın yarısı benimdi !
Urfa için şuan aynı şeyleri yapması gerekse yine yapağını dile getiren Yoltay, günümüz basını hakkında şunları söyledi: Ben şimdikiler gibi davransaydım Urfa’nın yarısı benim olurdu. Ben şimdi Balıklıgöl’den Abide kavşağına başım dik yürüyorum. Gittiğim yerlerde oturacak bir taburem , içecek bir çayım var. Bugün ki medyanın doğruları olduğu kadar yanlışları da var. Ancak sağlam bir muhalefet olsaydı doğrular çoğalacaktı. Fakat sağlam bir muhalefet yok.
Yorum Yazın