kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68074.030$
Ufuklar

Tanrıkulu: Bu İTO'nun en kalabalık seçimi olduysa TÜMKİAD sayesinde

Tanrıkulu: Bu İTO'nun en kalabalık seçimi olduysa TÜMKİAD sayesinde
Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Başkanı Nihat Tanrıkulu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimleri sonrasında açıklamalarına devam ediyor. Tanrıkulu, yazılı bir açıklama yaparak, sandık sayılarıyla ilgili bir görsel paylaştı.

9 Kasım günü yapılan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde mevcut İTO Başkanı Şekib Avdagiç'in listeleri kazanmış, rakibi Murat Kalsın ve ekibi seçimde beklentilerini elde edememişti. İTO seçimlerinde büyük bir saha mücadelesi örneği gösteren Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Başkanı Nihat Tanrıkulu, seçimin ardından açıklamalarına devam ediyor.

Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, "en kalabalık İTO seçimleri olmasında TÜMKİAD'ın başarısı var" ifadelerini kullanarak net mesajlar verdi. İşte Tanrıkulu'nun yayınladığı yazılı açıklama ve sandık sayılarıyla ilgili paylaştığı görsel;

"Değerli dostlarım,

Bildiğiniz üzere, İstanbul Ticaret Odası seçimlerini geride bıraktık. Bu seçim birçok yönü ile tarihe geçen farklı bir seçim olmuştur. Bunlar yazılacak, çizilecek ve konuşulacaktır elbet. Toplumun tüm katmanları bu seçimi yorumlayacak ve en nihayet toplum vicdanındaki yerini alacaktır.

Biz TÜMKİAD olarak en başından beri bir kırmızı çizgi belirttik. Neydi o? “Asla bölen olmayacağız” Bizim için söz namustan ötedir ve bu kadar önemlidir. “Dün dündür” diyen herkesle de yolumuz ayrıdır. Bu yüzden süreç boyunca “Doğru bildiklerimize” sımsıkı sarıldık ve bunun için çalıştık. Bu seçim İTO tarihinin en kalabalık seçimi olduysa bunun arkasında TÜMKİAD vardır. Biz “Temsil düzeyi” yüksek bir oda istedik. Toplumun her kesimini kucaklayan bir oda istedik ve bu yönde gayret gösterdik.

Bize göre “Yanlışlar” vardı. Bunlara da karşı durduk. İTO seçimlerini farklı kodlayanlara karşı durduk. Bu seçimlere farklı formalarla giren herkese “Yapmayın” dedik. Yine de diyoruz. Her seçim kendi mecrasında güzel. Daha fazla ticareti konuştuğumuz, daha fazla İstanbul’u konuştuğumuz, daha fazla meslek komiteleri ve sorunlarını konuştuğumuz bir seçim istedik. Ve bunun için gayret ettik.

Geldiğimiz noktada biz gayret ettiğimiz her noktada sonuç aldık. 09 Kasım 2022 günü İTO’dan hiç haberi olmayan binlerce insan İFM’ye akın ettiyse TÜMKİAD ve paydaşları bunu sağladı. O gün binlerce insanımız oy kullanamadı. Belge çıkartamadı. Bunun için de kimseyi suçlamıyoruz.

İşte bahsettiğimiz yapısal reformlar ile odamızı daha demokratik bir hale getirebiliriz. Bu odayı kuruluş değerlerine döndürebiliriz. Bu odayı İstanbul’a odaklayabiliriz. Belge üreten bir yapıdan, daha fazla katma değer ve hizmet üreten bir yapıya ulaşabiliriz.

Resim olarak paylaştığımız şu liste burada anlattığımız her şeyin net bir özeti aslında. Bölen olunsa nasıl bölünürdü, seçime gelen binlerce dostumuz evrakını çıkartabilse sonuç nasıl olurdu? net bir fotoğraf burada işte. 45. Listedeki bu tablo bizim sarsılmaz duruşumuzun en net ifadesidir.

TÜMKİAD net bir şekilde başarmıştır arkadaşlar. 1,5 ay gibi kısa bir sürede tüm katmanları ile verdiği mücadele sonucunda bugün geldiği noktayı tahakküm etmiştir. Şimdi artık önümüze bakacağız. İl başkanlıklarımızı artırmaya devam edeceğiz. Seçim süresince kurduğumuz tüm gruplarımızla yolumuza devam edeceğiz. Üyelerimizle daha dinamik bir yapıda yolumuza devam edeceğiz. Dış ticarette kurduğumuz organizasyon ile ihracata destek olmaya devam edeceğiz. Ne demiştik? Türkiye’nin TÜMKAİD’ıyız. 2023 yılında koyduğumuz tüm hedefler önümüzde. Bir nefes kadar yakınız. Ve tüm bu hedefleri daha geniş bir perspektif ile kucaklayacağız.

Kalbi muhabbetlerim ile…"

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!