kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2471.7
  • BIST
    10164.41
  • BTC
    66252.21$
Ufuklar

Şanlıurfaspor için çok kritik son iki maç

Şanlıurfaspor için çok kritik son iki maç
Trendyol 1. Lig'de ilk sezonunu geçiren Astor Enerji Şanlıurfaspor, son 3 maçta galibiyet alamayarak ligde kalma mücadelesinde geriledi. Önce Bandırmaspor ile berabere kalan sarı yeşilli ekip, sonrasında Bodrumspor’a kaybetti. Son olarak Şampiyon Eyüpspor'a 3-1 mağlup olan sarı-yeşilliler, puanını 34'e yükseltti ve küme hattından sadece 1 puan önde kaldı. Ligde kalmak için kritik 2 maça çıkacak olan Şanlıurfaspor, bu karşılaşmalarda galip gelerek ligde kalmayı başarabilecek mi?

Ligin bitimine iki hafta kala Şanlıurfaspor, küme düşme korkusuyla karşı karşıya.

Dile kolay 32 hafta geride kaldı Trendyol 1. Lig’de... Kalan 2 haftada, küme düşme korkusunu ensesinde hisseden Şanlıurfaspor kaderini belirleyecek 2 maça çıkacak.

3 MAÇTA 8 PUAN BIRAKTI

Puan tablosunun küme hattında yer alan Şanlıurfaspor son dönemde endişe verici futboluyla kendini ateşe attı. Teknik direktör Cihat Arslan’ın takımı, son 3 maçta galibiyet yüzü göremedi.

2 hafta öce Bandırmaspor ile berabere kalan sarı yeşilli ekip, geçtiğimiz hafta Bodrumspor’a 2-1 kaybetti. Son olarak ligde Şampiyon Eyüpspor ile karşılaşan Şanlıurfaspor 3-1 mağlup oldu. Bu maçlarda 8 puan kaybetti. Bu puan kayıpları, Urfaspor'un ligde kalma mücadelesini zorlaştırdı.

 

EYÜPSPOR, URFA'YI ATEŞE ATTI

Süper Lig'e çıkmayı daha önce garantileyen Eyüpspor, Şanlıurfaspor'u 3-1 mağlup etti. Cihat Arslan'ın ekibi Urfaspor 34 puanla küme hattının 1 puan üstünde kaldı. Eyüpspor'un gollerini 23 ve 41. dakikalarda Caner Erkin, 74. dakikada ise Bruno attı. Şanlıurfaspor'un tek golü 49. dakikada penaltıdan Paixao'den geldi.

 

KRİTİK İKİ MAÇ

Önümüzdeki hafta ligde play-off final mücadelesi veren Ahlatçı Çorum FK ile karşılaşacak olan Şanlıurfaspor, bu maçı kazanmak istiyor. Son haftada ise ligde kalma mücadelesi veren Manisa FK'yı kendi evinde ağırlayacak.

Teknik direktör Cihat Arslan'ın ekibinin kalan iki maçta puan alması gerekiyor. Aksi takdirde, ligde kalma hayali suya düşebilir.

Şanlıurfaspor taraftarları, takımlarının kalan iki maçta galip gelerek ligde kalmasını bekliyor.

Şanlıurfaspor'un Kalan Maçları:

Ahlatçı Çorum FK (D)

Manisa FK (E)

KÜME HATTINDA PUAN DURUM

11. (39) Keçiörengücü

12. (37) Manisa FK

13. (37) Ümraniyespor

14. (34) Şanlıurfaspor

15. (34) Tuzlaspor

16. (33) Adanaspor

17. (15) Altay

18. (7) Giresunspor

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!