kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.42
  • ALTIN
    2518.1
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66483.49$
Ufuklar

Şanlıurfa'da yeni kalp kapak tedavisi umut oldu

Şanlıurfa'da yeni kalp kapak tedavisi umut oldu
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, girişimsel kardiyoloji alanındaki yeni uygulamalar sayesinde, kalp kapak hastalıklarının tedavisi girişimsel yöntemlerle de yapılabiliyor. Özellikle yaşı ilerlemiş, kronik rahatsızlığı olan ve genel sağlık durumu ameliyata uygun olmayan aort kapak hastaları, girişimsel bir yöntem olan TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) ile tedavi edilebiliyor.

Hastanede, son dört yıldır 100'e yakın TAVI işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Bu özel işlem, hastanedeki kalp kapak ekibi tarafından profesyonel olarak uygulanıyor. Kalp kapakçığı hastalığına karşı kullanılan bu yöntemlerle, kasıktan yapılan müdahale ile hastaların sağlıklı bir şekilde iyileşmesi sağlanıyor. Hastanedeki Kalp Kapak Ekibinin bu başarılı tedavi yöntemi, bölgedeki hastalara umut verici bir çözüm sunuyor.

Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Çiçek, aort kapak darlığının özellikle ileri yaş hastalarda önemli bir kalp kapağı hastalığı olduğunu belirterek, "İleri aort darlığı hastalığı özellikle yaşlı hastalarda sürekli hastaneye yatış gerektirmekte ve maalesef ölümle de sonuçlanabilmektedir. Eskiden 15 yıl öncesine kadar bu ileri yaşlı ve çok yüksek riskli hastalar sadece göğüs kafesi yarılarak cerrahi dediğimiz işlemle tedavi edilebilmekteydi, kalp kapakları değişebilmekteydi. Ancak günümüzdeki teknolojilerle bu hastalar kasıktan girilerek kesinlikle herhangi bir göğüs kafesi yarılmadan sadece kasıktan anjiyografik işlem yapılarak bu hastaların kapakları yerleştirilmekte. Bu hastalarda bir iki gün içerisinde taburcu edilebilmektedir" dedi.

 

Dr. Çiçek, TAVI işleminin hastanede deneyimli bir kalp ekibi tarafından uygulandığını ifade ederek, "Öncesinde bu hastaları biz değerlendirmeye alıyoruz. Bu işleme uygunluğu belirledikten sonra bu hastalarımızı yine anestezi eşliğinde, bazı hastalara sadece hafif sedasyon uygulayarak, bazı hastalara da herhangi bir sedasyon uygulamadan herhangi bir anestezi işlemi uygulamadan hastayı yatırıp kasığından katater dediğimiz aracı aletlerle yapay kapağı hastanın kalp kapağına konumlandırıyoruz. Daha sonra bunu orada açarak uygun pozisyonda yerleştirmiş oluyoruz. Sonrasında hastalarımızı bir gün yoğun bakımda takip ettikten sonra bu bazen on iki, on altı saatte olabiliyor. Bu hastanın durumuna göre servisi alıyoruz. Serviste takibinden sonra da herhangi bir sorun yaşamazsak hastamızı şifa ile taburcu etmiş oluyoruz" diye konuştu.

Dr. Çiçek, bu işlem sayesinde Şanlıurfa'da yaşayan aort kapak hastalarının artık şehir dışına gitmek zorunda kalmadığını, aksine şehir dışından gelen hastalara da hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık sektöründeki gelişmeleri titizlikle takip eden ve sürekli kendini yenileyen ekibin, ileri teknoloji ile donatılmış şekilde hastalara en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam edeceğini bildirdi. Hastane yönetimi, kalp kapak ekibini ve hastalarını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!