Rapora göre, Teknokent 2014'teki açılışından bu yana ilk defa %100 doluluğa ulaştı. Ayrıca, Üniversite-Sanayi iş birliğini artıracak TÜBİTAK-TEYDEB projeleri sayısında geçmiş yıllara oranla başvuru sayısında 3 kat, kabul sayısında 5 kat artış sağlandı.
HAVELSAN Yazılım Merkezi'nin Teknokent'te açılması ve ulusal ve uluslararası Ar-Ge firmalarının Şanlıurfa Teknokent'te yer almaya başlaması da önemli gelişmeler arasında yer aldı. Savunma Sanayi firmalarının Şanlıurfa’da yer alması hususunda yakın görüşmelere devam ediliyor.
Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ilk defa güçlü bir kadroya kavuştu. TTO bünyesinde Üniversite-Sanayi işbirliği (ÜSİM), Proje Ofisi ve Girişimcilik koordinatörlükleri kuruldu ve faaliyetlerine başladı.
Zarar eden Teknokent için mali açıdan önemli politikalar oluşturuldu ve geçmişte birikmiş alacaklar önemli oranda tahsil edildi. Kira tahsilat oran ve yüzdesi %20’den %80’e yükseltildi. Teknokent’in zarar etmemesi, böylece asli yapması gereken hizmet ve faaliyetlerinin sürdürülebilir olması adına mali açıdan disiplinli, köklü değişiklikler yapıldı.
Milli Teknoloji Hamlesine yönelik ilk defa Teknofest Koordinatörlüğü kuruldu. Nitelikli Teknofest projelerinin başvuruları sağlandı ayrıca Girişimcilik ve Teknofest kulüplerinin faaliyetleri için koordinasyonlar sağlanıyor.
Son olarak, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Ar-Ge merkezi sayısının artırılmasına yönelik ön çalışmalar yapılıyor.
Bu gelişmeler, Şanlıurfa Teknokent'in ülkemizdeki teknoloji ve inovasyon alanında önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Teknokent, gelecekte de bu alandaki başarısını sürdürmeyi hedefliyor.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.