kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67837.399$
Ufuklar

Şanlıurfa seçime gidiyor -1-

Şanlıurfa seçime gidiyor -1-
Şanlıurfa Olay Medya Grubu yaklaşan seçimler öncesi analizlerine kaldığı yerden devam ediyor. Şanlıurfa il merkezi ile 13 ilçenin ayrı ayrı analizinin yapan Şanlıurfa Olay Medya Grubu, geçmişten bugüne dek istatistikleri sizlerle paylaşarak yaklaşan seçimlere konu alıyor.

2019 SEÇİMLERİNE GENEL BAKIŞ

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile seçmen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin belediye başkanına 5 yıl için yetkiyi vermişti. O dönemde mevcut Başkan Nihat Çiftçi'nin sağlık sorunları nedeniyle yeni dönem için aday olmayacağını açıklamasının ardından seçime Zeynel Abidin Beyazgül ile gitme kararı alan AK Parti, sandıkların tümü sayıldıktan sonra 516 bin oy ile yüzde 61.8'lik oran almıştı.

AK Parti'ye en yakın parti ise Sabahattin Cevheri'yi aday gösteren Saadet Partisi olmuştu. Saadet Partisi ise 308 bin oy ile yüzde 36'lık oy alarak Şanlıurfa'da ikinci parti olduğunu bir kez daha hatırlatmıştı.

2024 YEREL SEÇİMLERİ

AK Parti'de ertelenen aday tanıtım programları ile uzun süre merakla beklenen isimler, nihayet önceki hafta açıklandı. Adaylar arasında tartışma iddialarının gündemde olduğu Şanlıurfa'da AK Parti bir kez daha Zeynel Abidin Beyazgül ile seçime gitme kararı aldı. Son ana kadar Mehmet Canpolat ile Zeynel Abidin Beyazgül arasında bir ismin okunacağı gündeme gelen aday tanıtım programı Ankara'da düzenlenen programla açıklandı.

İSTİFALAR BİRBİRİNİ İZLEDİ

AK Parti içerisinde halk kanadında Beyazgül'ün istenmediğinin iddia edilmesi ve sonrasında gelen tepkiler üzerine bu kez parti içi istifalar başladı. Özellikle Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın istifasının ardından Gülpınar'a katılımlar bir çığ gibi büyüdü. İl ve ilçe teşkilatlarından çoğu istifaların geldiği AK Parti Şanlıurfa Teşkilatında mevcut aday adayları da istifa furyasına eşlik etti.

YENİDEN REFAH ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİLER

Özellikle Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi çatısı altında 31 Mart 2024 seçimleri için aday gösterilmesinin ardından ilçelerde de yine Yeniden Refah Partisi adresinden başvurular yaşandı. Bu süreç içerisinde binlerce kişi AK Parti'den istifa ederek YRP saflarına geçerken, yaşananlar yaklaşan seçimlerin Türkiye'deki en hareketli adresinin Şanlıurfa olacağını bir kez daha hatırlatmış oldu.

SEÇMEN KİME OY VERECEK?

Tüm bu olayların birbirini izlediği Şanlıurfa'da seçimin AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında gidip geleceği öngörülüyor. Önceki döneme nazaran daha fazla oy alması beklenen Yeniden Refah Partisi seçim startını tüm ilçelerde başlatırken, bir diğer parti DEM ise kendi adayını göstererek seçime girmeye hazırlanıyor. Kimine göre bu yarıştan DEM aradan çıkarak kazanma ihtimali varken, her seçmen 31 Mart seçimlerini farklı yorumluyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!