kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66979.466$
Ufuklar

Sağlıkçılara yeni eğitim verildi!

Sağlıkçılara yeni eğitim verildi!
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından riskli gebelik ve ilk bin gün takibi projesi kapsamında sağlık çalışanlarına ‘Bebeklerin ağlaması, annelerin ağlamaması’ adı altına eğitim verildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından riskli gebelik ve ilk bin gün takibi projesi kapsamında sağlık çalışanlarına ‘Bebeklerin ağlaması, annelerin ağlamaması’ adı altına eğitim verildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) desteği ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından riskli gebelik ve ilk bin gün takibi projesi kapsamında eğitim verildi.
‘Bebeklerin ağlaması, annelerin ağlamaması’ adı altında verilen eğitim; aile hekimi, aile sağlığı çalışanları, ilçe sağlık müdürlükleri ve göçmen sağlığı merkezlerinde görev yapan doktor, ebe ve hemşirelere yönelik yapıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3 grup halinde 3 gün sürecek olan eğitimlere 100 kişinin katılması hedeflendi.
Yapılmaya başlanan eğitim açılış konuşmasını ise Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz yaptı.
‘BEBEKLERİN ÖLDÜĞÜ, ANNELERİN AĞLADIĞI BİR İL OLMAZ’
Şanlıurfa’nın doğum hızından bahseden Solmaz, düzenlenecek olan eğitimlerin faydasına değinerek, “Bildiğiniz üzere Şanlıurfa ilimiz yaklaşık Suriyelerle birlikte 2,5 milyon nüfusa sahip olup yıllık ortalama yetmiş bin küsur doğum gerçekleşen, kaba doğum hızının 29,1 olduğu Türkiye'de doğum sayısının İstanbul'dan sonra ikinci il olduğu bir şehirde yaşamaktayız. Şanlıurfa ilinde yaklaşık 700 birim ile 1.basamak sağlık hizmetini sunmaktayız. Bu yetmiş bin doğum muhakkak sizlere uğruyor sizlerin elinden geçiyor.  Biz gerek gebelerimizin gerek bebeklerimizin sağlığı için ‘bebeklerin ağlaması annelerin ağlamaması’ adına bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu programda kadın doğum pediatri, psikolog ve diyetisyen arkadaşlar eğitim verecek. Bizlerde eğitim vereceğiz. Çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir eğitim olacak. Bizim sizden isteğimiz bu eğitim sonrasında bundan sonra size gelen gebeleri, bebekleri daha yakın takip ederekten sürdürülebilirliğini sağlamanız burada aldığınız bilgileri sahada aktif hale getirmelisiniz. İnşallah Şanlıurfa ili ‘Bebeklerin öldüğü annelerin ağladığı’ bir il olmaz. ‘Bebeklerin ağladığı annelerin güldüğü’ hem annelerin mutlu olduğu, hem bizlerin mutlu olduğu bir il konumuna gelir diye ümit ediyorum. Hepinize şimdiden katıldığınız için teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!