kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68927.481$
Ufuklar

MTV şoku: Yılda 4 kez ödenebilir

MTV şoku: Yılda 4 kez ödenebilir
2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle tüm taşıtlar için bir defaya mahsus iki katı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmıştı. Bu uygulama devletin kasasına 27 milyar lira gelir sağlamıştı. Ancak milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir iddia gündeme geldi. Ekonomim Gazetesi yazarı Şeref Oğuz, yerel seçimlerden sonra MTV'nin yılda 4 kez alınabileceğini öne sürdü.

Şeref Oğuz, yeni vergilerin gelebileceğini belirterek, "Yerel seçimlerden sonra 'Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) yılda 4 kez alınacak hale getirilebilir. Bu zamların arkasına ise 1600 cc'den yukarı her araç için 'silindir vergisi' de çıkartılabileceğini söyledi" dedi.

Oğuz, "Eğer ayağımızı yorganımıza göre uzatmazsak bunun bir maliyeti var ve bunu da faiz olarak ödemek zorunda kalıyoruz. Para yoksa ya banknot matbaasını çalıştıracak ya da yeni vergiler salacağız." dedi ve ekledi: "Hatırlayın, deprem bahanesiyle geçici olarak gelen iletişim vergisi, yatıya kalmış ve gitmemişti."

Oğuz, MTV'nin yılda 2 kez alınmaktan çıkıp her 4 ayda bir veya her 3 ayda bir (yani yılda 3 veya 4 kez) alınacak hale getirilebileceğini, silindir hacmi 1600 cc’den yukarı her araç için “silindir vergisi” ihdas edilebileceğini ve birden fazla evi olanlardan alınacak ekstra konut vergisi gibi yeni vergilerin gelebileceğini belirtti.

Oğuz, "Hükümet ne zaman paraya sıkışsa, vergilerle oynar. Kasa tamtakır olmuştur, itibardan tasarruf edilemeyeceğine(!) göre, vatandaşa gidilir; 'pamuk eller cebe' denir. Allah ne verdiyse, kazansan da kazanmasan da senden para talep edilir. Zira gayya kuyusu gibi harcamalar için para gerekiyordur." ifadelerini kullandı.

Oğuz, 90'lı yıllarda peşin vergi, geçici vergi adı altında vatandaşların cebine girildiğini, bütçe açıklarının kapatılması için kayıt dışında kalmayı başaranların serbestçe dolaştığını, ancak vatandaşların peşin peşin tüylerinin yolunduğunu belirtti.

Oğuz, "Şimdi de kasada para yok. Bütçe açığının en büyük gider kalemi; faiz ödemeleri… Yandaş candaş taş mı yesin? Para yoksa vergi ne güne duruyor? 1 Nisan sonrası vatandaşa 'sımsıkı para programı' yetmezmiş gibi peşin vergi ile gelirlerse sakın bunu 'galiba 1 Nisan şakası' algılamayın, ödeyiverin(!)" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!