Şanlıurfa
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63622.553$

Memleket Sevdalıları hizmete başladı

Memleket Sevdalıları hizmete başladı
Şanlıurfa’da hizmet veren derneklere bir yenisi daha eklendi. Memleket Sevdalıları adıyla hizmete giren dernek sosyal, kültürel ve sanatsal alanda Şanlıurfa’ya hizmet vermeyi hedefliyor. OLAY’a konuşan Başkan Abdulkadir Şanlı “Kenti tanıtmak ve kentin değerlerini korumak için yola çıktık” dedi.

Röportaj: Aziz Çiftçi

Şanlıurfa’da yeni bir dernek hizmete girdi. Memleket Sevdalıları adıyla kurulan dernek amacını Şanlıurfa Olay Gazetesi’ne değerlendirdi. Dernek adına konuşan Başkan Abdulkadir Şanlı, amaçlarının kimseyle kavga etmek ya da bir yerlere varmak için dernek ismini kullanmak olmadığını belirterek, “Tek amacımız sosyal, kültürel ve sanatsal alanda Şanlıurfa halkına hizmet vermektir. Memleket Sevdalıları olarak tek amacımız budur.” dedi.

İşte o röportaj;

Merhaba, sorulara geçmeden önce biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar, bende kendimden bahsetmeden önce siz değerli basın mensuplarının günü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar tüm gazetecilere başarılar dilerim. Özelliklede Şanlıurfa Olay Gazetesi olarak çalışma azminizi takdir ederim, Şanlıurfa’yı bilmek için takip edilmesi gereken gazetenizi ve haber sitenizi beğenerek takip etmekteyim.Kendimi anlatayım, Şanlıurfa’nın kurtuluş bayramı olan 11 Nisan ayrıca benim doğum günüm Şanlıurfa’da 11 Nisan 1991’de dünyaya geldim. Gazeteciyim halkın sorunlarını gerekli yerlere ulaştırmak halkın sesi olmak için hep uğraştım. Kendimi bildim bileli Şanlıurfa sorunlarına bir çare bir bulmaya, sorunların çözümünü sağlamak için çeşitli haberler ve yazılar yazarak kurum ve kuruluşlarla istişare ederek hep çözüm odaklı çalıştım. Bugün ise Şanlıurfa sevdamız ile ‘Şanlıurfa’ya hizmet, Şanlıurfalılara hizmetkar olacağız’ sloganımızla derneğimizi kurduk.

Derneğinizin kuruluş amacı nedir; biraz bundan bahseder misiz?

Şanlıurfa’nın bir evladı bir hizmetkarı olmak amacındayız. Gazetecilik alanında edindiğim tecrübelerimi kullanarak üreteceğim hizmeti Şanlıurfa’ya aktarmak isteyen benim gibi memleket sevdalılarının da bir araya gelebileceği bir çatı amacındayız. Bu amacımızı çerçevesinde Şanlıurfa’da faaliyetlerle kenti tanıtmak ve kentin değerlerini korumak için yola çıktık.Derneğimizin en önemli amacı ise kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ve dışlamadan Şanlıurfa’nın kültürünü yaşama, yaşatma ve tanıtmak için çabalamak ve hizmet etmektir. Biz tabela derneği olmayacağız her vatandaşın, her meslektaşın yanında olacak ve birlik olacağız.

Kurmuş olduğunuz dernekle hedefleriniz nelerdir?

Hedefimiz daha iyi bir toplumla daha iyi bir şehir ile Şanlıurfa’mızın değerlerini tanıtmak ama bundan önce Şanlıurfalının yaşadığı zorlukları kolaylaştırmak olacaktır. Hedefimiz diğer Şanlıurfa dernek ve vakıflarına karşı bir oluşum kurmak değildir. Biz tamamen hizmet için yola çıktık, ‘Şanlıurfa’ya hizmet Şanlıurfalılara hizmetkar olacağız’ sloganımız ile çalışacağız.

Memleket Sevdalıları Derneği Şanlıurfa için nasıl çalışmalar yapacak?

Çalışmalarımız olacak tabi ki, derneği kurmadan öncede çeşitli seminerler programlar yaptım.Derneğimizin aracılığıyla daha anlamlı daha geniş kapsamlı programlar yaparak hem Şanlıurfalı kardeşlerimizin eğlenebileceği hem de eksikliklerin giderilebilmesi için çeşitli eğitim seminerler düzenleyeceğiz.Önümüzde planladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı ile ilgili bir programımız var. Şu anda kurumlarla istişare halindeyiz. Çocuklarımız için inşallah güzel bir çalışma olacak. Uyuşturucunun önüne geçilebilmesi için, Şanlıurfa’nın tanıtılması ve değerlerinin korunması için ve mesleki kurslar açarak eğitimin verilmesi için planladığımız çalışmalar var.

Peki Şanlıurfa’nın en büyük sorunları nelerdir; bunların çözüme kavuşturulması için Memleket Sevdalıları olarak neler yapacaksınız?

Her yerin kendince sorunlarının olduğu gibi Şanlıurfa’mızın da her alanda birçok sorunu vardır. Sorunlara bakılırsa bence Şanlıurfa’mızın en büyük sorunların başında işsizlik geliyor. Son günlerde sıkça rastladığımız intihar vakalarının temeline bakıldığında maddiyat ve bunalımdan kaynaklandığını görüyoruz. İşsizliğin çözümü için sanayileşme şart Şanlıurfa büyükşehir şehir oldu ama sanayisinin de büyümesi gerekiyor. Kendi ürünlerimizi burada harmanlayıp satmak hem işsizlik sorununu çözer hem de ekonomisini yükseltir. Şanlıurfa’da yetişen fıstığımız Gaziantep’te işlendiği için Antep fıstığı olarak anılıyor. Yani buğdayı üretiyoruz bir makarna fabrikamız bile yok. Şanlıurfa’ya un bile çevre illerden geliyor. Meşhur çiğköftemiz elimizden alındı. Türkiye’nin birçok yerinde Adıyaman Çiğköftesi olarak biliniyor. 

Son olarak söylemek istedikleriniz var mı?

Öncelikle yayınlarınızda derneğimize yer verdiğiz için müteşekkirim. Sizlerin aracılığıyla Sayın vali Abdullah Erin , Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve tüm ekibine, Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl emniyetine ve ilçe belediye başkanlarına derneğe katkılarından ve yapacağımız programlara verecekleri destek için şimdiden teşekkür ederim. Şanlıurfalı hemşerilerimin her zaman hizmetindeyim.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!