kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68141.338$
Ufuklar

Karaköprü Belediyesi'nden 'Filistin Gecesi' paneli

Karaköprü Belediyesi'nden 'Filistin Gecesi' paneli
Karaköprü Belediyesi, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlara ve Müslümanlara karşı yapılan zulme dikkat çekmek için 'Filistin Gecesi' paneli düzenledi. Panelde Prof. Dr. Yasin Aktay, Yazar Vahdettin İnce ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz Filistin meselesini farklı yönleriyle ele aldılar.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin ev sahipliğinde gerçekleşen panele AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, ilçe kurum müdürleri, AK Parti Karaköprü İlçe teşkilatı üyeleri, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Panelin moderatörlüğünü Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ yaptı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Yasin Aktay, 7 Ekim'de başlayan Hamas direnişi ve İsrail saldırılarının öncesi ve sonrası ile ilgili bilgi verdi. Aktay, Filistin'de verilen bağımsızlık mücadelesinin bugün değil uzun yıllardır sürdüğünü ve İsrail zulmüne karşı ciddi bir başkaldırı yapıldığını ifade etti. Aktay, Hamas'ın ve Filistin'deki Müslümanların direnişine her platformda destek olunması gerektiğini, İsrail'in zulmünü savunan Avrupa ve ABD'ye karşı Müslümanların da birlik içerisinde olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yazar Vahdettin İnce ise İsrail'in başarıya ulaştırmak istediği projesinden dolayı yalnız Filistin değil bölgedeki her milletin her etnik kökenin İsrail terörü meselesine dikkat etmesi ve birlik içerisinde olunması gerektiğini kaydetti. Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz de İsrail'in saldırılarının uluslararası hukuk nezdinde yeri ve yapılması gereken hukuki yaptırımları anlattı. Akyüz, uluslararası hukukun İsrail'e karşı sessiz kaldığını ve yok hükmünde olduğunu belirtti.

Başkan Baydilli de panel sonunda yaptığı konuşmada, katılımcılara ve misafirlere teşekkür ederek, İsrail zulmüne karşı sessiz kalmama ve Filistin'deki Müslümanların durumuna dikkat çekmek için bu programı düzenlediklerini dile getirdi. Baydilli, "Değerli hocalarımız burada söylenmesi gereken her şeyi çok güzel ifade ettiler. Kendilerine ve bu programımızda bizleri yalnız bırakmayan kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Sadece şunu ekleyebilirim ki İsrail için yaşasın cehennem, İnşallah zafer Müslümanların olacaktır" diye konuştu.

 

Programın sonunda Başkan Baydilli ve protokol üyeleri panelin konuşmacıları Prof. Dr. Yasin Aktay, Yazar Vahdettin İnce ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile hatıra fotoğrafı çekildi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!