kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2473.5
  • BIST
    10167.72
  • BTC
    66311.377$
Ufuklar

DEPSAŞ Enerji, Türkiye'nin Tarımsal Sulama Enerjisinin Yarısını Sağlıyor


DEPSAŞ Enerji, Türkiye'nin Tarımsal Sulama Enerjisinin Yarısını Sağlıyor
DEPSAŞ Enerji, tarımsal sulama döneminin başlamasına sayılı günler kala, elektrik gücüne dayalı tarımsal sulama yapmaya hazırlanan abonelere yönelik bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, şirketin güncel alacaklarının yaklaşık 28 milyar TL'ye ulaştığını ve borçlu tarımsal sulama abonelerinin bu yıl elektrik hizmetinden faydalanamayacağını belirtti.

Karagüzel, Türkiye'deki tarımsal sulamayı elektrikle yapan abonelerin yüzde 4,2'sinin, tarımsal sulamada tüketilen toplam elektriğin yaklaşık yüzde 50'sini kullandığını ifade etti. Bu durum, tarımsal sulama için ne denli fazla elektrik tüketildiğini gözler önüne seriyor.

DEPSAŞ Enerji, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan 6 ilde sürdürülebilirlik odaklı proaktif yaklaşımla elektrik perakende satış hizmeti veriyor ve bölgeye değer katma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, 1.8 milyon aktif abonesine yönelik yenilikçi hizmetlerine kesintisiz devam ediyor.

Basın toplantısında, Genel Müdür Karagüzel, bölgedeki tarımsal sulama faaliyetlerine ilişkin çarpıcı detayları bir kez daha gözler önüne serdi. Bölgede yetişen pamuğun %54'ü ve mısırın %28'i Türkiye'deki toplam üretimi oluşturuyor. Bu üretimde elektrikli sulama oranı %70 düzeyinde.

Karagüzel, toplam alacaklarının yaklaşık 28 milyar TL'ye ulaştığını, borçlu abone sayısının ise 20 bini aştığını belirtti. Bölgedeki en fazla borç ve borçlu abonelerin Şanlıurfa ve Mardin'de bulunduğunu ifade etti.

Geçmişte, borçlu çiftçilerin ödeme yapabilmesi için Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan kolaylıklar sağlandı ancak beklenen ödemeler gerçekleşmedi. Karagüzel, "Ödenmeyen borçlar sebebiyle geride bıraktığımız 2023 yılında milli ekonomimiz yaklaşık 6 milyar TL tutarında zarara uğratıldı." dedi.

DEPSAŞ Enerji, 69 hizmet merkezinde toplam 500'e yakın çalışanla hizmet veriyor ve yılda ortalama 290 bin sözleşme gerçekleştiriyor. Şirket, abonelerine sunduğu ödeme kolaylıklarını DEPSAŞ Enerji mobil uygulamasıyla daha pratik ve erişilebilir hale getiriyor.

DEPSAŞ Enerji, sosyal fayda temelindeki hizmetlerini bölgeye değer katan sosyal projelerle de pekiştiriyor. Bu kapsamda, 2013 yılında kurulan GAP Gençlik Spor Kulübü'nü devralan şirket, yeni adıyla DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü'nün başarılarına büyük katkılar sağlıyor.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!