MENU
  • RÖPORTAJ
  • İLAN
  • DÜNYA
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • MEDYA
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
DOLAR15.9617
EURO16.8947
GR ALTIN945.26
ÇEYREK1555.6
Şanlıurfa
Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
  • ÖZEL HABER
  • ŞANLIURFA
  • BÖLGE
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • GAP VE TARIM
  • EĞİTİM
Kapat

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan '3600 Gösterge' Açıklaması

Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanı Erdoğan’dan '3600 Gösterge' Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan '3600 Gösterge' Açıklaması
22 Nisan, 2022, Cuma 09:10
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haftalarca evlerine gidemeyen, çocuklarının yüzünü göremeyen, sevdikleriyle ancak telefon ekranından hasret gideren kardeşlerimiz oldu. Yine bu salgın döneminde Murat Dilmener, Cemil Taşçıoğlu ve Feriha Öz gibi saygın hocalarımızın da aralarında yer aldığı pek çok bilim insanımızı, ülkemizin yetiştirdiği değerlerimizi kaybettik. Vazife esnasında vefat edenler başta olmak üzere dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Milletin, sağlık çalışanlarının bu zorlu süreçteki mücadelelerini ve gösterdikleri fedakarlıklarını asla unutmayacağını ve daima şükranla, minnetle yad edeceğini dile getiren Erdoğan, salgının, Kanuni Sultan Süleyman'ın, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." sözündeki derin hikmeti, dünyada sağlıktan daha büyük mutluluk olamayacağı gerçeğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Sürecin, kaliteli, yaygın ve erişilebilir sağlık hizmetleriyle güçlü sağlık altyapısına sahip olmanın ehemmiyetini tekrar hatırlattığını belirten Erdoğan, "Allah'a hamdolsun, son 20 yılda sağlığa yaptığımız yatırımların karşılığını geride bıraktığımız iki yılda katbekat fazlasıyla alma imkanı bulduk. Ülkemizin farklı şehirlerinde açtığımız toplam 25 bin 298 yataklı 19 şehir hastanemiz insan hayatının söz konusu olduğu bu kritik dönemde çok önemli roller üstlendi. Muhalefetin engellemek için gece gündüz uğraştığı bu modern tesisler salgın tarzı kitlesel hastalıklarla mücadelede dünyada örnek alınan kurumlar haline dönüşmüştür." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rekor sürelerde inşasını tamamlayıp hizmete sundukları 1008'er yataklı 2 acil durum hastanesiyle de bu alanda yeni bir çığır açtıklarını belirterek, "Sadece salgın döneminde 16 bin 159 yataklı sağlık tesisinin inşaatını tamamlayıp devreye alarak büyük bir başarıya imza attık. 'İsraf' denilen, 'Ne gerek var' diye eleştirilen sağlık projelerimizin tamamı bu süreçte 10 binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu." ifadelerini kullandı.

"Dünyadaki konumumuzu daha da perçinledik"

Türkiye'nin, salgın döneminde aşıya ilk ulaşan sayılı ülkeler arasında yer aldığını anımsatan Erdoğan, "Sadece aşı teminiyle yetinmedik aynı zamanda kendi yerli aşımızı süratle geliştirerek dünyadaki konumumuzu daha da perçinledik. Yerli aşımız TURKOVAC bugün kendi vatandaşımız yanında dünyanın farklı köşelerindeki milyonlarca insana da şifa kaynağı oluyor. Kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Türkiye Aşı Enstitüsü ve Klinik Araştırmaları Merkezimizle, yani yeni hıfzıssıhhamızla bu alanda nitelikli çalışmalar yürütüyoruz. Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son iki yıldır başarıyla yürüttüğümüz mücadeleyi inşallah zaferle taçlandırmakta kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık sisteminin gücü, aldıkları tedbirlerin etkinliği ve yaygın aşılama kampanyasının da pozitif etkisiyle vaka, hastaneye yatış ve vefat sayılarında ciddi düşüş yaşandığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:"Bilim insanları mevcut tablonun pandemiden ziyade bir endemi olarak tanımlanmasının daha uygun olacağını ifade ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu gerçekler temelinde kapsamlı bir durum değerlendirmesi yapacak, Bilim Kurulumuzun da tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararları milletimizle paylaşacağız. Salgın şartlarının hafiflemesiyle birlikte ameliyatlardan tetkik ve tahlillere, görüntülemeden standart poliklinik hizmetlerine kadar hastanelerimizdeki hizmetlerin de tekrar rayına girdiğini görüyoruz. Salgın ülkemizin gündeminden çıktıkça sağlık hizmetleriyle ilgili vatandaşlarımızdan gelen serzenişler zamanla daha da azalacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanların, sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde sağlık hizmetine ulaşması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Elbette modern hastaneler, en yeni teknolojiye sahip cihazlar sağlık hizmetlerinin sunumunda önemlidir, vazgeçilmezdir ancak doğrudan insanla ve insan hayatıyla ilgili her alanda olduğu gibi sağlıkta da asli unsur sağlık personelidir. Devletimizin sağlıkta yaptığı yatırımları, sağladığı teşvik ve destekleri vatandaşlarımıza hissettirecek olanlar doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, laborantı, teknikeri, temizlik görevlisiyle sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Bunun için sağlık personelimizin vazifelerini huzuru kalple, herhangi bir endişe taşımadan yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz. Yapacağımız hiçbir şey, söyleyeceğimiz hiçbir söz size olan şükran duygularımızı ifade etmeye kafi gelmez."

"İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda paylaştıkları sağlıkta şiddetin engellenmesi ve mali iyileştirmeler başta olmak üzere tüm müjdelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

14 Mart'ta sağlık çalışanlarına yönelik 5 müjde verdiklerini hatırlatan Erdoğan, "İlk müjdemiz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, bu tür suçların katalog suç kapsamına alınarak önüne geçilmesine yönelik bir yasal düzenlemeydi. Komisyon aşaması biten bu teklif inşallah bayramdan sonra Genel Kurula gelerek, milletvekillerimizin takdiriyle kanunlaşacaktır." diye konuştu.

İkinci müjdenin Mesleki Sorumluluk Kurulu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:"Bu düzenlemeyle, mesleki faaliyetleri sebebiyle doktorlara açılacak tazminat davalarının önce Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir kurulda değerlendirilmesini sağlayacak yeni bir mekanizma oluşturuluyor. Yeni düzenleme, şayet doktorun kasıtlı ihmaline dayanmayan bir tazminat kararı söz konusuysa, vatandaşımızın mağdur olmaması için bunu da devletin üstlenmesini öngörüyor. Şiddetle aynı kanun teklifi kapsamındaki bu düzenleme de inşallah bayram sonrası Genel Kurul gündemine gelecek.

Üçüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarının mali haklarıyla ilgili iyileştirmelerdi. İlgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız oldukça kapsamlı hazırlık gerektiren mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor. İnşallah en kısa sürede neticesini sizlerle paylaşacağız. Sabit ek ödemeleri bordroya yansıtılacak sağlık çalışanlarımızın bu sebeple herhangi bir hak kaybına uğramamaları da temin edilecektir.

Dördüncü müjdemiz, lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek gösterge kapsamına alınması başta olmak üzere mali iyileştirmelerin emekliliğe de yansıması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum.

Beşinci müjdemiz, aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın çalışmaları yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren her bakımdan daha huzurlu ve daha rahat şekilde hayatlarını sürdürebilecekler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdikleri sözlerin her birini yakından takip ederek, mutlaka neticelenmesini temin edeceklerini vurguladı.

lisans haber içi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haliliye’de kazananlara kupaları verildi
Haliliye’de kazananlara kupaları verildi
Hilvan’da 19 Mayıs Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı
Hilvan’da 19 Mayıs Coşkulu Bir Şekilde Kutlandı
Büyükşehir Mayıs Ayı Meclis toplantısı yapıldı
Büyükşehir Mayıs Ayı Meclis toplantısı yapıldı
Beyazgül,“Gençlerimiz Yarınlarımızın En Büyük Umududur”
Beyazgül,“Gençlerimiz Yarınlarımızın En Büyük Umududur”
Başkan Kuş: Gençlerimizle Geleceğe Yürüyoruz
Başkan Kuş: Gençlerimizle Geleceğe Yürüyoruz
Başkan Baydilli’den 19 Mayıs Mesajı
Başkan Baydilli’den 19 Mayıs Mesajı
Canpolat’tan 19 Mayıs Mesajı
Canpolat’tan 19 Mayıs Mesajı
Öğrenciler kültür turları ile gezdi 
Öğrenciler kültür turları ile gezdi 
Haliliye’deki projeler bitme aşamasına geldi
Haliliye’deki projeler bitme aşamasına geldi
Büyükşehir'in sinema etkinlikleri devam ediyor
Büyükşehir'in sinema etkinlikleri devam ediyor
Eyyübiye'de sınav hazırlıkları sürüyor
Eyyübiye'de sınav hazırlıkları sürüyor
Haliliye'de fırtınanın devirdiği ağaçlar kaldırıldı
Haliliye'de fırtınanın devirdiği ağaçlar kaldırıldı
Hilvan’da Gençlik Yürüyüşü Düzenlendi
Hilvan’da Gençlik Yürüyüşü Düzenlendi
Kadınlar boş vakitlerinde meslek öğreniyor  
Kadınlar boş vakitlerinde meslek öğreniyor  
Halfeti’ye kent park yapılıyor
Halfeti’ye kent park yapılıyor
ASKON'dan Enflasyonla Mücadeleye Destek
ASKON'dan Enflasyonla Mücadeleye Destek
Mersav Aşireti Derneğinden Yağış ve Fırtına Çağrısı
Mersav Aşireti Derneğinden Yağış ve Fırtına Çağrısı
Urfa’da Arabesk Nağmeler konseri yapıldı
Urfa’da Arabesk Nağmeler konseri yapıldı
Cennetin Çocukları sevindirildi
Cennetin Çocukları sevindirildi
Ceylanpınar’da yol çalışmaları sürüyor
Ceylanpınar’da yol çalışmaları sürüyor

Başka haber bulunmuyor!

GÜNCEL

Urfa’da FETÖ’nün Bayan Yapılanmasına Operasyon

Şanlıurfa’da Bir Kadından İntihar Girişimi

Urfa’da Ulaşıma Nefes Olacak Projede Geri Sayım Başladı

Şanlıurfa’da Gösteri ve Yürüyüş Yasağı Geldi

Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
Şanlıurfa Olay Gazetesi - Urfa Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Şanlıurfa Olay 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle