Şanlıurfa
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57368.16$

Canpolat, Haliliye ile ilgili çalışmaları anlattı

Canpolat, Haliliye ile ilgili çalışmaları anlattı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Vizyon projelerimiz var, bunlarla ilgili çalışıyoruz. Bir yandan finans sağlamanın çabasını veriyoruz. Temelini yeni atacağımız projeler var, açılışını gerçekleştireceğimiz projelerimiz var. Yapacağımız işleri en az 50 yıl yetebilecek şekilde hazırlıyoruz” dedi.

(Özel Haber: Ahmet CAN/İbrahim Halil ASLAN/Şanlıurfa OLAY)

Merkez Haliliye ilçesinde seçim sonrası neler değişti, neler planlanıyor? Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, sosyal yaşama önem verdiklerini belirterek, vatandaşı memnun etmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Seçim öncesi birçok söz ve vaatlerde bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi. 5 yıllık hizmet süresi zarfında tüm vaatleri yerine getireceklerini ifade eden Canpolat, temel sorunları giderdiklerini söyledi.

“SORUNU TESPİT EDİP TAKİP EDİYORUZ”
Park ve yol sorununa çözüm bulmanın çabasında olduklarını ifade eden Canpolat, sürekli vatandaşla diyalog halinde olduklarını belirterek, “Seçim öncesi söylediğimiz gibi, sahnede değil sahada bulunuyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalle mahalle dolaşıp, muhtarlarımızla birlikte sorunları tespit ediyoruz. Sorunların çözümü için gerekli talimatı verip, çözüm sonrasında gidip sorunun giderildiğini bir kez daha teyit ediyoruz. Esnafımız ve vatandaşlarımızla sürekli iç içe olmaktan son derece mutluyum. Vatandaş rahatlıkla bize ulaşıp sorununu iletebiliyor. Zaten beyaz masa sürekli şikâyet ve talepleri dinliyor ancak, özel meseleler için vatandaşa bize ulaşıp rahatlıkla sorununu dile getirebiliyor” dedi.

“24 SAAT HİZMET VERİYORUZ”
Belediyenin şikayet birim hattı olan Beyaz Masanın 24 saat aktif olarak çalıştığını belirten Başkan Canpolat, telefonun yanı sıra, SMS ve WhatsApp sistemini de devreye koyarak, vatandaşların daha rahat ulaşmasına imkan sağladıklarını söyledi. Gelen şikayet ve taleplerin en kısa zamanda değerlendirildiğini ifade eden Canpolat, “Beyaz masamızı yeniledik. Beyaz masaya gelen talepleri takip ediyoruz. Vatandaşımız, sorunun üst mercilere ulaşıp ulaşmadığını merak ediyor. Şunu söyleyeyim; ben bizzat sorunu takip ediyorum, ben olmasam da yanımdaki arkadaşlar sorunu takip ediyor. Beyaz masamız 24 saat esasıyla çalışıyor. Beyaz masanın bilgisayar yapısını değiştirdik, SMS sistemini, geri dönüş sistemini değiştirdik. WhatsApp sistemini devreye koyarak, vatandaşlarımızın işini kolaylaştırdık. Bu sistemle birlikte aldığımız çağrı sayısı da ciddi anlamda düştü” ifadelerini kullandı. 

“VİZYON PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE HAZIRLANIYORUZ”
Seçildikten sonra hiç durmadan aralıksız çalıştığını söyleyen Canpolat, geleceği düşünerek proje tasarladıklarını ifade etti. Uzun süreli proje hazırladıklarını belirten Canpolat, “Vizyon projelerimiz var, bunlarla ilgili çalışıyoruz. Bir yandan finans sağlamanın çabasını veriyoruz. Temelini yeni atacağımız projeler var, açılışını gerçekleştireceğimiz projelerimiz var. Yapacağımız işleri en az 50 yıl yetebilecek şekilde hazırlıyoruz. Park olsun, yol olsun hep daha ilerisini düşünerek yapıyoruz. Seçim öncesi verdiğimiz sözler dahilinde oluşturduğumuz projeler üzerinde çalışıyoruz, bayağı mesafe kat ettik. Ayrıca bu projelerin dışında daha neler yapabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Yaptığımız projeler en kısa zamanda meyvesini verecektir” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ ÇAMURSUZ BİR KIŞ”
Şehir merkezinin yanı sıra kırsalda da yol yapım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Canpolat, köy içi hizmetleri de hızlandırdıklarını belirterek, kış aylarında yaşam koşullarını kolaylaştıracaklarını söyledi. Özellikle kırsaldaki yollara hız verdiklerini ifade eden Canpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Hem şehir merkezi sınırları içerisinde hem de kırsalda çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız en kısa sürede tüm vatandaşlarımızı memnun etmek. Önümüzdeki bu kışın çamursuz geçmesi hedefimizdir. Zaten bunun için gerekli çalışmaları yürütüyor epey de mesafe kat ettik. Kırsalda da çocuk oyun grupları kuracağız. Bölgesel semt sahaları oluşturacağız. Büyük parklarımızın içerisinde basketbol, voleybol ve sentetik futbol sahaları kuracağız. Kırsalda da vatandaşlarımızın spor ihtiyacını gidereceğiz.”

“ATA SPORLARINA YÖNELİM OLACAK”
Sırrın Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Zeytin Dalı Kampüsünün karşısındaki alana büyük bir spor kompleksi düşündüklerini beliren Canpolat, bu komplekste ata sporlarının icra edileceğini söyledi. Gençliğe büyük önem verdiklerinin altını çizen Canpolat, “Ata sporlarımızı icra edebileceğimiz aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet yolu gibi spor faaliyetlerinin yapılacağı spor kompleksi oluşturacağız. At biniciliği ve okçuluk projesi için çalışıyoruz. Bunun için akademi kuracağız ve vatandaşlarımız istediği zaman gidip bu etkinliklere katılabilecek. Aynı şekilde mesire alanları oluşturacağız. Bunun için çalışmamız sürüyor” dedi.

OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM ARAYIŞI
Kentin genelinde yaşanan trafik sorununun Haliliye tarafındaki kısmında otopark sorununu gidermek için çalışma başlattıklarını ve üzerinde çalıştığını belirten Canpolat, trafiğin yoğun olduğu Bahçelievler mahallesinde bir otopark yapmanın çabasında olduklarını söyleyerek, “Otopark sorununu gidermek adına ilgili birimlerle görüşüyoruz. Üstü yeşil alan, altı otopark kalacak şekilde bir proje üzerinde duruyoruz. Valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve milletvekillerimiz de bununla ilgili elinden geleni yapıyor. Şehir büyüyor, yeni alternatif yollar açıyoruz, yapılaşmanın olmadığı yerlerde de yol yapıyoruz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!