Muharrem Ayı Başladı: Alevi Yurttaşlar Yas-ı Matem Orucuna Başladı

İslam takvimine göre Muharrem ayının birinci günü bugün itibarıyla başladı. Alevi inancına mensup yurttaşlar, bu mübarek ayın başlamasıyla birlikte Yas-ı Matem orucuna girdi.

Büyütmek için resme tıklayın

Hz. Hüseyin ve 71 yakınının Kerbela’da Yezid’in ordusu tarafından şehit edilmesini anmak amacıyla 12 gün boyunca tutulan oruç, bir yandan matem, bir yandan da manevi arınma anlamı taşıyor. Alevi yurttaşlar, bu süreçte Kerbela şehitlerini anarken, zulme karşı direnişin simgesi olan Hz. Hüseyin’i dualarla ve mersiyelerle yad ediyor.


Toplumun farklı kesimlerinden yapılan açıklamalarda ise, “Allah oruçlarını kabul etsin” dilekleriyle Alevi vatandaşların inançlarına saygı ve destek mesajları paylaşılıyor.

# destek

26 Haz 2025 - 13:32 - Kültür ve Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Şanlıurfa Olay Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Şanlıurfa Olay Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Şanlıurfa Olay Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Şanlıurfa Olay Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.