Şanlıurfa’ya Kadın Vali Yardımcısı Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Türkiye genelinde birçok kaymakam ve vali yardımcısının görev yeri değiştirildi. Şanlıurfa’da dört kaymakam ve dört vali yardımcısının atamalarının yapıldığı kararnameyle kentte uzun süre sonra kadın mülki amir görevlendirildi. İzmir Vali Yardımcısı Nur Sevinç Özbek Çakas, yeni göreviyle Şanlıurfa Vali Yardımcısı olarak atandı.

Şanlıurfa’da 2024’ten bu yana kadın mülki amir bulunmazken, bu atama ile birlikte şehirde yeniden kadın yönetici yer alacak. Daha önce kentte görev yapan tek kadın kaymakam Serap Özmen Çetin, İstanbul Vali Yardımcılığı'na atanmış, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan ise Çorum Vali Yardımcılığı görevine getirilmişti.

NUR SEVİNÇ ÖZBEK ÇAKAS KİMDİR?

1984 yılında Erzurum’da doğan ve aslen Ağrılı olan Çakas, eğitimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Çakas, Maliye Bakanlığı’nda Gelir Uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında Karabük’te kaymakam adayı olarak mülki idare kariyerine başladı. Çorum’un çeşitli ilçelerinde kaymakam yardımcılığı yaptıktan sonra Portsmouth Üniversitesi’nde kamu yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi aldı ve Londra Başkonsolosluğu’nda staj gerçekleştirdi.

Konya, Kırıkkale, Kars ve Erzincan gibi illerde kaymakamlık görevlerinde bulunan Çakas, 2022 yılında İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanmıştı. Son kararnameyle birlikte Şanlıurfa’da vali yardımcısı olarak görev yapacak.

Bu önemli atama, Şanlıurfa’daki idari yapıda kadın temsili açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

14 Haz 2025 - 10:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Şanlıurfa Olay Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Şanlıurfa Olay Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Şanlıurfa Olay Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Şanlıurfa Olay Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.