Yabancı Öğrenciler Şanlıurfa Bilim Merkezi’ni Gezdi

Erasmus kapsamında Şanlıurfa’ya gelen 37 öğrenci, Bilim Merkezi’nde yerli ve milli TOGG ile uçuş simülatörü deneyimi yaşadı. Deprem simülatörü ve interaktif atölyelerle unutulmaz anlar geçirdi.

Yabancı Öğrenciler Şanlıurfa Bilim Merkezi’ni Gezdi
Yabancı Öğrenciler Şanlıurfa Bilim Merkezi’ni Gezdi
Video için play'e tıklayın

İspanya, Romanya, Bulgaristan, İtalya ve Polonya’dan gelen gençler, Uluslararası İşbirliği Kalkınma ve Gençlik Derneği rehberliğinde kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdikten sonra bilim merkezini keşfetti.

Merkezde interaktif atölyelerde yer alan öğrenciler, 7,6 büyüklüğündeki depremi simülatörde deneyimledi. Ayrıca, Türkiye’nin üretimi olan TOGG otomobil ve uçak simülatöründe sürüş ve uçuş yapmanın keyfini çıkardı. Öğrenciler, yerli otomobili çok beğendiklerini dile getirdi.

Gün boyunca çeşitli etkinliklere katılan gençler, ilk yardım köpeğiyle etkileşimde bulunma şansı yakaladı. Bilim Merkezi’ni oldukça etkileyici bulan öğrenciler, deneyimlerini olumlu ifadelerle paylaştı.

Romanyalı Georgiana-Diana Caia, “Burada ‘Palet for the Planet’ adlı Erasmus projesi kapsamında bulunuyoruz. Proje sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği üzerine farkındalık yaratmayı hedefliyor. Şanlıurfa ve Bilim Merkezi bizim için çok öğretici oldu,” dedi.

Polonyalı Julia Banasiak ise, “Şanlıurfa Bilim Merkezi’nde olmak çok ilginç ve ilham vericiydi. İnteraktif sergiler sayesinde bilimi eğlenceli şekilde öğrenmek harikaydı. Teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

Bulgaristan’dan Antonio Rusinov da, “Bu etkinlikler sayesinde önemli bilgiler edindik. ICDA’ya teşekkür ederiz. Umarız tekrar Şanlıurfa’ya gelme fırsatı buluruz. Deprem simülatörleri ve sismik makineler çok dikkat çekiciydi,” diye konuştu.

27 May 2025 - 14:28 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Şanlıurfa Olay Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Şanlıurfa Olay Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Şanlıurfa Olay Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Şanlıurfa Olay Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.