Gezmiş: Fındık Desteklenmeli, Havalimanı Geliştirilmeli!

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, TBMM’de yaptığı konuşmalarda fındık üreticisine daha fazla destek verilmesi ve Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki uçuş ile altyapı sorunlarının acilen çözülmesi çağrısında bulundu.

"Ordu-Giresun Havalimanı'nda Uçuş Sayısı Artırılmalı, Sis Sorunu Çözülmeli"

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Gezmiş, Doğu Karadeniz’in en önemli ulaşım noktalarından biri olan Ordu-Giresun Havalimanı’nda özellikle sisli havalarda yaşanan uçuş iptallerine dikkat çekti.

"Geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun sis nedeniyle çok sayıda uçuş aksadı. Bölgemiz sık sık sisli hava koşullarıyla karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle havalimanında aletli iniş-kalkış sistemleri acilen tamamlanmalı" diyen Gezmiş, haftalık uçuş tarifelerinin de yetersiz kaldığını belirtti.

Özellikle Ankara uçuşlarının günlük olarak yetersiz olduğunu ifade eden Gezmiş, "Hemşehrilerimiz büyük zorluk yaşıyor. Uçuş sayıları artırılmalı, seferler vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yeniden planlanmalıdır" dedi.

"Fındık Üreticisinin Yanında Olmalıyız"

Giresun’un en önemli geçim kaynağı olan fındık konusunda da Meclis’te söz alan Gezmiş, üreticinin artan maliyetler ve doğal afetlerle mücadele ettiğine dikkat çekti.

"Girdi maliyetleri her geçen gün artıyor. Gübre, ilaç, işçilik ve nakliye fiyatlarındaki yükseliş üreticiyi zorluyor. Ayrıca kokarca zararlısı ve don felaketleri fındık verimini ciddi şekilde etkiledi. Bu koşullar göz önünde bulundurularak destek primleri artırılmalıdır" diye konuştu.

Tarım arazilerinin engebeli ve makineleşmeye uygun olmaması nedeniyle insan gücüne dayalı üretim yapıldığını belirten Gezmiş, "Giresun’da dünyanın en kaliteli fındığı üretiliyor. Ancak bu üretim zorlu coğrafi koşullarda gerçekleşiyor. Fındık üreticisi korunmalı ve desteklemeler artırılmalıdır" diyerek çağrıda bulundu.

01 May 2025 - 11:11 - Siyaset

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Şanlıurfa Olay Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Şanlıurfa Olay Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Şanlıurfa Olay Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Şanlıurfa Olay Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.