Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İstifa Etti

Şanlıurfa’da bir süredir usulsüzlük ve skandallarla gündeme gelen kentin en büyük eğitim ve araştırma hastanesinin kadın başhekimi bıraktı. İl Sağlık Müdürlüğü, başhekimin ailevi sebeplerden dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Şanlıurfa’da 120’den fazla poliklinikte 270’den fazla doktorla günde ortalama 10 bin hastaya poliklinik hizmeti veren 800 yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin başhekimi Op.Dr. Alev Esercan görevini bıraktı.

Alev Esercan, Ocak 2023’te başhekim Ahmet Kaya’nın yerine atanmıştı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi son dönemde hastanenin bilgi yönetim sisteminin çökmesiyle gündeme gelmişti.

Günlerce süren sistem arızası nedeniyle hastalar başka hastanelere gitmek zorunda kalıyordu. Hastane sisteminin çökmesinin altından yolsuzluk çıktığı iddiaları gündeme gelmiş ve iddialarla ilgili Ankara’dan müfettiş geldiği belirtilmişti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürlüğü, başhekim Esercan’ın ailevi sebeplerden dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

16 May 2024 - 13:25 - Sağlık

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Şanlıurfa Olay Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Şanlıurfa Olay Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Şanlıurfa Olay Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Şanlıurfa Olay Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.