kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.41
  • ALTIN
    2517.8
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66263$
Ufuklar

1 tutamı bile basuru önlüyor!

1 tutamı bile basuru önlüyor!
Patlıcan sapının basura iyi geldiğini duydunuz mu? İşte çok ama çok şaşıracağınız patlıcan gerçeği

Çevremizdeki çeşitli faktörler nedeniyle, basur (hemoroid) oluşabilir. Basur, anüs bölgesindeki damarların şişmesi ve genişlemesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu durum, çeşitli nedenlerle meydana gelebilir.

Birincil nedenlerden biri kabızlıktır. Kabızlık, dışkının sertleşerek barsak hareketlerinin zorlaşması sonucu anüs bölgesindeki damarlara baskı yapabilir. Bu baskı, zamanla damarların şişmesine ve basur oluşumuna yol açabilir. Ayrıca, uzun süreli oturma veya ayakta durma gibi aktiviteler de basurun ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.

PATLICAN SAPLARINI ÇÖPE ATMAYIN

Patlıcan saplarının basura iyi geldiği öne sürülüyor. Peki patlıcan sapları basur için nasıl kullanılır?

thumbs-b-c-5f6294ab948c32eb1e9f46c56d9a75a9.jpg

Basur tedavisi için patlıcanın saplarını bıçakla soyun. Tencereye 1 litre kadar su ekleyin, patlıcanın saplarını kaynayan suya atın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenirken tencerenin kapağını kapatın. Soğuyunca limon suyu ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız patlıcan sapı kürünü günde iki bardak içebilirsiniz. Bu kürü 5 gün boyunca tüketmek yeterli. Bu süreçte acı biber, pul biber, domates, turşu gibi gıdalardan uzak durmalısınız. Düzenli olarak uygulanan bu kür uygulandığında hemoroidi geçirmek için olumlu etkileri var.

PATLICAN SAPININ BASUR ÜZERİNDEKİ FAYDALARI NELERDİR?


- Patlıcan sapı suyuyla hazırlanan kür basura (hemoroide) iyi geliyor. Patlıcan sapı suyu, basur probleminin çözümünde doğal tedavi olarak kullanılıyor.

- Patlıcan sağlarını kaynatıp içmek, son yıllarda basur tedavisinde kullanılan ve faydaları ile bizleri şaşırtan oldukça etkili ve doğal bir yöntem.

thumbs-b-c-22f0103fa0e1a272d79e3bc816e13152.jpg

- Patlıcan sapı kürünü kullananların bu yöntem ile basur yani hemoroid probleminden kurtulmaları bu yararını bize kanıtlıyor.

- Basur için ilaçlar, ameliyat ve lazer gibi birçok tedavi yöntemi mevcut. Ancak bunun öncesinde patlıcan sapı kürünü denemekte fayda var.

- Patlıcan sapı ayrıca suyu pamuk yardımıyla yüze sürüldüğünde cildi parlatıyor. Aynı şekilde saça sürülen patlıcan suyu hem saçı parlatıyor hem de saçların güçlenmesini

sağlıyor.

- Patlıcan sapının suyu, nikotinin etkisini azaltıyor. Sigarayı bırakmak isteyen kişilere kolaylık sağlıyor.

- Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına destek olan patlıcan sapı suyu, tuvalete çıkmayı kolaylaştırıyor.

- Patlıcan sapı suyu aynı zamanda insülin direncini dengeliyor, vücuttaki toksinlerin atılmasında ise büyük katkı sağlıyor.

Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!