Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urfa’da Oruca Bilimsel Bakış" konferansı

Harran Üniversitesi (HRÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, Şanlıurfa İl Müftülüğü Konferans salonunda, "Oruca Bilimsel Bakış" konulu konferans verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Urfa’da Oruca Bilimsel Bakış"  konferansı

Haber: Mehmet Halhallı

Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından organize edilen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hasan Akan Orucun Vücudun yıllık bakımı olduğunu söyledi. Konferansta orucun vücuda maddi ve manevi faydaları olduğu belirtildi.İnançsız kesimden aldığımız tepkiler kadar, inançlı kesimlerden de bazen tepkiler alabiliyoruz. Yani Müslüman’a eziyet gibi, Müslüman kendini aç bırakıyor. Mideyi boş bırakıyoruz. İşte 45 derece altında saatlerce susuz kalmanın sağlığa ne gibi faydasını olduğunu, hatta bazı kesimler zulüm olarak gördüğünü belirten Prof. Dr. Hasan Akan sözlerini şöyle sürdürdü, “ Şüphesiz ki orucun maddi, manevi ve sosyal hayatımıza kazandırdığı birçok kazanç var.”

Oruç maddi ve manevi hayatımıza çok şey getiriyor

Konferansta konuşan Harran Üniversitesi (HRÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, “Orucun şüphesiz ki maddi ve manevi hayatımızda getirmiş olduğu çok kazançlar var.  Bütün peygamberlerin ortak gayesi de olan az yemek, az uyumak ve az bu bağlamda da İbni Sinanın bilgisi ile birleştirdiğimizde diyor “Yediğiniz vakit az yiyin en az aradan 4 ya da 5 saat geçtikten sonra yiyin”. Dedi.

Hastalara bile oruç tutturuluyor

“Almanya’da kurulan klinikleri çalışmalarına baktığımızda oruç sürecinin vücudun içindeki zehirli oksitlerin dışarıya atılma sürecidir.” diyen Prof. Dr. Hasan Akan, “Ve vücudun yıllık bakımı olaraktan bakılıyor. Almanya’da klinikler var oruç tedavisi adı altında bizim burada tuttuğumuz oruç gibi onlarda hastaları orada aç bırakıp fazla kilolarından kurtulmalarını sağlıyor.” diye konuştu.

‘Oruç bıçaksız bire ameliyattır’

Orucun bıçağa gerek duyulmayan bir ameliyat olduğunun altını çizen Hasan Akay, “Oruç konusunda geçen yıl Japonyalı bir bilim adamı Nobel Ödülünü aldı. Bu bilim adamı aşı mekanizmasına önem vermiştir. Özellikle hücresel bileşenleri ayrıştırma ve geri dönüştürme mekanizmalarını araştırmıştır. Ve ramazanlara iftarlarda asitli içeceklerden uzak durulması lazımdır. Bizim en çok tercih ettiğimiz meyan balıdır. İsrail bilim adamları bile oruç konusunda araştırma yapıyor ve en etkili diyet tekniği olduğunu belirtiyorlar. Bir diğeri bir Fransız bilim adamı diyor ki haftada en az bir gün oruç tutun. Çünkü oruç vücuttaki zararlı yağların erimesine neden oluyor.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine son olarak şunlara yer veren Porf. Dr. Hasan Akay, “İşte bakın Hazreti Peygamber hayatı boyunca Pazartesi ve Perşembe günleri sürekli oruç tutmuştur. Ramazan yıllık manevi bakımın bir sürecidir.” Şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.