Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urfa, daha çok uçak istiyor

2019 Yılının 'Göbeklitepe Yılı' olması ile birlikte Türk Hava Yolları ve diğer özel havacılık şirketlerinin Şanlıurfa'ya yapılan uçak sefer sayısının arttırılması isteniyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, uçak seferlerinin arttırılması için çalışmalara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Urfa, daha çok uçak istiyor

FARUK DEVECİ/ŞANLIURFA OLAY

Geçtiğimiz yıl turizmde büyük patlama yaşayan Peygamberler Şehri Şanlıurfa, 2019 yılında da turizmdeki hedefini yüksek tutuyor. Balıklıgöl, Göbeklitepe ve diğer tarihi turistik yerleri ile turizmin gözdesi haline gelen Şanlıurfa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını 'Göbeklitepe Yılı' olarak ilan etmesi ile yeni yılda milyonlarca kişiyi ağırlamayı planlıyor. Turizm mevsiminde otellerde ve konukevlerinde boş yer bulunmayan kentimizde, konaklama tesislerinin arttırılması için de girişimlerde bulunulduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra Şanlıurfa'ya Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan uçak sefer sayılarının arttırılması isteniyor. Ayrıca Türkiye turizminin merkezlerinden olan Antalya ve Kıbrıs'tan da Şanlıurfa'ya karşılıklı olarak uçak seferlerinin başlatılması talep ediliyor.

 

Başkan Peltek: Uçak seferleri için girişimlerimiz oldu

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, 2019’un “Göbeklitepe Yılı” olarak kabul edilmesinin sevindirici olduğunu kaydederek ilimizin ulaşımının kolaylaştırılması ve uçuş sayılarının arttırılması yönünde gerek Türk Hava Yolları gerekse özel havacılık şirketleri nezdinde girişimlerimiz oldu, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, 12 bin yıllık geçmişiyle tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen ve Türkiye’nin 18 ‘inci varlığı olarak UNESCO Dünya Mirası Listesine kayıtlı kültür varlığı Göbeklitepe isminin,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından2019 yılına verilmesi,tüm Şanlıurfa’da olduğu gibi bizleri de sevindirmiştir.

İlimiz ve bölge turizmine çok ciddi katkı sağlayacağına inandığımız bu kararın 2451 tescilli kültür varlığı olan Şanlıurfa’mızın daha çok tanınmasına vesile olacaktır.Ayrıca Şanlıurfa’mızın üç semavi din için önemli merkezlere ev sahipliği yapmasından dolayı İnanç Turizmi, Bozova ve Halfeti bölgesi ile su sporları, Karacadağ Kayak Merkezi ile Kış Turizmi, Karaali Kaplıcaları ve yeni kurulan hastaneleri ile termal ve sağlık turizmi, Şanlıurfa’ya özgü damak tadı ile gastronomi turizmi potansiyelini deortaya çıkaracaktır.Alınan bu karar, bu potansiyelin değerlendirilmesi yönüyle de çok önemli bir karar olmuştur.Şanlıurfa’ya gelecek turistlerin ulaşımını kolaylaştırılması ve uçuş sayılarının arttırılması yönünde gerek Türk Hava Yolları gerekse özel havacılık şirketleri nezdinde girişimlerimiz oldu. Konuyla ilgili resmi yazışmalar ve çalışmalarımız devam ediyor.

 

"Her türlü gayreti göstereceğiz"

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kadim şehrin değerlerinin daha iyi tanıtılması çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. 2019’un “Göbeklitepe Yılı” olması da yürütmüş olduğumuz işbirliği çalışmalarımızın bir ürünüdür. Odamız,ilimizin kalkınması ve tanıtımına katkı sağlayacak her türlü gayreti gösterecektir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.