Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Tehlike yanı başımızda!'

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Okan Tüysüz, Palu (Elazığ) civarı, Hatay-Kahramanmaraş arasını kırılmasını beklediği fay hatları arasında gösterdi. Tüysüz, bu hatların 7 ve 7 üzerinde bir deprem yaratabileceğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2020 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
'Tehlike yanı başımızda!'

Prof.Dr.Tüysüz, ülkemizde meydana gelen depremlerin etkisini anlatırken, ''Urfa-Sinop arası her yıl yaklaşıyor.'' ifadelerini kullandı. 

 

Bilindiği gibi 24 Ocak 2020 günü meydana gelen Elazığ depreminde çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirmişti. 6,5 şiddetindeki bu deprem Urfa'da da hissedilmiş, bazı binalarda çatlaklar oluşmuştu. 

 

Fay hattının geçtiği illere yakın konumda bulunan Urfa'da çürük yapıların belirlenerek, onarımı mümkün olmayanların yıkılması, bu anlamda gerekli önlemlerin alınması hayati derecede önem taşıyor. 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Okan Tüysüz, Palu (Elazığ) civarı, Hatay-Kahramanmaraş arasını kırılmasını beklediği fay hatları arasında gösterdi. Tüysüz, bu hatların 7 ve 7 üzerinde bir deprem yaratabileceğini vurguladı. 

 

Prof.Dr.Tüysüz, ülkemizde meydana gelen depremlerin etkisini anlatırken, ''Urfa-Sinop arası her yıl yaklaşıyor.'' ifadelerini kullandı. 

 

Halk TV'de katıldığı programda alınması gereken önlemlere dikkat çeken Prof.Dr.Tüysüz, şu uyarıyı yaptı:  'İzmir'de çok sayıda insanımızı depreme feda ettik. Gelecekte de depremler olacak. Olmaması diye bir şey söz konusu değil. Eğer tedbir almazsanız deprem hasar verir, can alır. Esas olan vereceği zararı azaltmak, yönetmeliğe uygun olmayan yapılaşmanın önüne geçmektir..  MTA'nın diri fay haritasını sosyal medyadan tehlikenin farkına varılması için yayınladım. Tehlikeyi bilirseniz tedbir alırsınız. Tehlikeyi bilmiyorsanız saf saf oturur ölümü beklesiniz. Tehlikenin nasıl olduğu nerede olduğu son derece önemlidir. Toplumun yeterli bilgi sahibi olmadığı kanaatini taşıyoruz, çoğu yer bilimcinin ifade ettiği bir şeydir bu. Biz Lise çağlarında Jeoloji okuduk. Bugün eğitimde Yer bilimleri, Afet, Coğrafya'nın yeri çok azdır. Bunları arttırmadığınız zaman, bilinçli bir toplum, afete dirençli bir toplum yaratmanız son derece zor olur. Afete dirençli bir toplumu geliştirmeye bu yıl başlasak 50 yıl sürer. Bu nedenle bilinçlenmemiz, bilgi sahibi olmamız, ondan sonra fikir sahibi olmamız çok daha doğru olacaktır' 

FAY HATTI ÜZERİNDEKİ İLLER 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.