Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına şiddet

alfeti ilçesinde trafik kazasında yaralanan kişilere müdahalede bulunan hemşire ve ambulans şoförünün sözlü tacize maruz kaldığı ve darbedildiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2015 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına şiddet

İlçe merkezindeki bir trafik kazasına müdahaleye giden ekipteki şoför S.Y ile hemşire B.A'ya, yaralı yakınları geç geldikleri gerekçesiyle tepki gösterdi.Yaralı yakınlarıyla sağlıkçılar arasında çıkan sözlü tartışma, kavgaya dönüştü. Hasta yakınları şoför ve hemşireye sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Saldırıda, şoför sol kulağında işitme kaybı yaşarken, hemşirenin ise vücudunun farklı noktalarında darp izi tespit edildi.Ambulansın içindeki ekipmana ve kabinine de zarar veren saldırganlar, daha sonra yaralının kaldırıldığı Halfeti Devlet Hastanesindeki görevli personele de sözlü saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

- "Tebessüm beklerken şiddet görüyoruz"

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ( ATTDER) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, hakaret ve iftiraların arttığını belirten Yıldırım, gece gündüz demeden mesai arkadaşlarının insanlara ilk müdahaleyi yapmaya gayret gösterdiğini anlattı.Savunmasız olan 112 Acil Yardım çalışanlarının hedef alınmasının kabullenilemez olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle dedi:

"Haftanın her günü, günün her saati görev başında olan sağlık çalışanları bir tebessüm beklerken şiddetin her türlüsünü görmektedir. Tamamen savunmasız olan 112 çalışanları insanlığını yitirmiş kişiler tarafından kolay lokma olarak  görülmektedir. Fedakarca görev yapan sağlık çalışanları her türlü olumsuzluğa rağmen kırmamak için kırılmayı düstur edinmiş ve kimi zaman kendisine şiddet uygulayana ve yakınlarına tıbbi müdahalesini o yaralı haliyle bile yapmıştır. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Bayramında anlayışlı olmak lazım."

Söz konusu olaya ekibin yolların bozuk olmasına rağmen 7 dakikada ulaştığına dikkati çeken Yıldırım, konuyla ilgili yasal işlemlerin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.