Kısıtlama kararına vatandaşlar büyük oranda uyum sağlarken, bazı vatandaşların buna uymadıkları görüldü.
Polis ekipleri keyfi olarak dışarı çıktıkları anlaşılan 199 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında 617 bin 850 lira para cezası uyguladı.
Yetkililer vatandaşları salgına karşı uyararak, şu çağrıyı yaptı:
“Vaka sayılarında artış yaşandığı bu günlerde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerinin yanı sıra hayatın her alanında belirlenen yeni kurallara uymaya devam etmeliyiz. Unutmayalım ki koranavirüs salgınını tedbirlere güçlü şekilde uyduğumuz sürece kontrol altında tutabilir ve normalleşme sürecine daha hızlı geçebiliriz”
Haber: Faruk DEVECİ
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.