Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaköprü’de yeni park çalışmaları sürüyor

Karaköprü Belediyesi ilçede yeşil alan oranını artırmak için yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Doğukent Mahallesinde yapılan 2 park kısa süre sonra tamamlanarak hizmete sunuluyor

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Karaköprü’de yeni park çalışmaları sürüyor

  Yemyeşil bir Karaköprü hayali olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte Karaköprü’de başlayan yeşil alan seferberliği devam ediyor. Doğukent Mahallesinde toplam 5 bin metrekare alan üzerinde 2 adet parkın yapımı için çalışmalarda sona gelindi. Çimlendirme ve park mobilyalarının montajıyla birlikte parklar hizmete sunulacak.

 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli daha yeşil bir Karaköprü için göreve geldiğinden bu yana yeşil alanlara önem verirken, son 5 yıl içerisinde ilçeye 750 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan kazandırıldı. Bu dönemde 600 binden fazla ağaç ve fidan dikimi de gerçekleştirilerek önemli bir ağaçlandırma oranına ulaşıldı.

 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli konutlaşma ve betonarme yapıların sürekli arttığı ilçede yeşil alanın önemine dikkat çekerken, Karaköprü’ye 2021 yılında da önemli oranlarda yeşil alan kazandıracaklarını söyledi.

 Başkan Baydilli yaptığı konuşmada, “Karaköprü ilçemiz her geçen yıl nüfusunu önemli bir oranda artırmakta, bu da yapılaşmayı beraberinde getirmektedir. Betonarme yapıların arasında vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri yeşil alanlar, parklar yaparak Karaköprü’yü sadece betonarmeyle anılan bir yer olmaktan çıkarmak istiyoruz. Bu doğrultuda göreve geldiğimizden bu yana yeşil alan olabilecek her alanda parklar yaptık ve ilçemize ciddi bir oranda yeşil alan kazandırdık.

Doğukent Mahallemizde de yine 2 tane alanımızı değerlendirerek parka çevirdik. Kısa bir süre sonra bu parklarımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tabi ki bu oran da Karaköprü için yeterli değil çünkü her geçen yıl büyüyoruz. 2021 yılında da park, ağaçlandırma, refüj gibi çalışmalarla yeşil alan oranımızı katlayacağız" ifadelerine yer verdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.