Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaldırım işgaline izin verilmedi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kaldırım işgallerinin önüne geçmek için çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Kaldırım işgaline izin verilmedi

Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında yer alan caddelerde kaldırımlara eşya dizerek yaya geçişlerini engelleyenleri önlemek için harekete geçti. Bundan böyle işyerleri 50 cm’den fazla işgal yapamayacak.

Kent genelinde tertip ve düzeni sağlamak amacıyla harekete geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı alınan encümen kararıyla kaldırım işgallerine sınırlama getirdi. Yayaların daha rahat yürüyebilmelerini sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, esnaflara, işyerlerinin önünde 50 cm'den fazla işgale müsaade etmeyecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Encümeninde alınan "Kaldırım işgallerinin 50 cm ile Sınırlandırılması" kararının ardından Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Zabıta ekipleri şehir merkezinde esnaflara kararı tebliğ etmeye başladı. Esnaflara işyerlerinin önündeki tezgâhlarını 50 cm’yi geçmeyecek şekilde düzenlenme yapmaları için süre veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri alınan karara uymayarak işgallerini, belirlenen standarta getirmeyen işyerleri hakkında yasal işlem yaparak faaliyetten men cezası verecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Şanlıurfa’da kaldırımları fazla işgal ederek düzeni bozmaya çalışanlara taviz verilmeyeceğini belirterek ”Büyükşehir Belediyesi olarak esnaflarımızın yanındayız, esnaflarımızın kazanmasını istiyoruz. Ancak bu belirli bir düzen içersinde olmalı. Düzeni sağlamanın da belirli kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorunda. Uyulduğu takdirde Şanlıurfa’ya yakışır çarşımız ve kaldırımlarımız olacaktır. Bu uygulama ile daha rahat alışveriş yapılarak hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız kazançlı çıkacaktır." denildi.

 

Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, karar doğrultusunda kent genelinde ilgili denetimlerini sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.