Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gurbetçi öğrencilerden Ezidi çocuklara yardım

Viyana'da yaşayan eden bir grup Türk öğrenci, harçlıklarından biriktirdikleri parayla aldıkları çorapları, Türkiye'ye sığınan Ezidilere gönderdi. Öğretmen Subaşı: "Çok iyi yardım toplandı ancak uçağın bagajında bin çorap getirebildim"

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2015 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Gurbetçi öğrencilerden Ezidi çocuklara yardım

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan bir grup Türk öğrenci tarafından temin edilen çoraplar, Türkiye'ye sığınan Ezidi akranlarına ulaştırıldı.

Türkiye'deki çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu, sığınmacılara yönelik yardımlarını sürdürüyor. Sığınmacılara zaman zaman da ülke dışından yardımlar geliyor. Bu kapsamda Viyana'da yaşayan yaşları 10 ila 15 arasında değişen bir grup öğrenci, Ezidi sığınmacılar için "sığınmacı çocuklar üşümesin" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri parayla temin ettikleri bin çorabı, Viyana'da öğretmenlik yapan Şeyda Şubası aracılığıyla Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki kampta barınan akranlarına ulaştırdı.

Öğrencilere öncülük eden Subaşı, Viranşehir Belediyesi görevlilerinin aracılığıyla yardımları sığınmacı çocuklara dağıttı.

Subaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin, sığınmacı çocukların durumunu medya aracılığıyla öğrendiğini söyledi.

Bunun üzerine ihtiyaç sahibi Ezidi çocuklara yardım kararı aldıklarını belirten Subaşı, "Öğrencilerim televizyonda gördükleri çocuklardan çok etkilendi. Bana yardım yapmak istediklerini söylediler ve böyle bir kampanya başlattık. Çok iyi bir yardım toplandı ancak uçağın bagajında bin çorap getirebildim. Havayolu şirketlerinden sponsorluk talep ettik ancak yardımcı olmak istemediler" diye konuştu.

 

Ezidi çocuklar da yardım elini uzatan akranlarına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.