Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Flaş karar: Yasaklara uymayanlara hapis cezası

Koronavirüs önlemleri kapsamında yasaklara uymayana bir yıla kadar hapis cezası verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Flaş karar: Yasaklara uymayanlara hapis cezası

Koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte endişeler arttı. Hürriyet’in aktardığına göre hükümetin toplantılarında salgının geleceği nokta ve kışın nasıl bir tablo beklendiğine dair değerlendirmeler yapıldı.

Türk Ceza Kanunu’nun 195 maddesinde düzenlenen, “bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranışa ilişkin” cezaların devreye sokulması sağlanacağı belirtiliyor.

2 aydan, 1 yıla kadar öngörülen cezaların uygulanması ve savcıların işlem yapmasının caydırıcı sonuçları olacağı ifade ediliyor. Bazı illerde savcıların bu maddeden yola çıkarak harekete geçtiği kaydedildi.

Kesilen para cezasını ödemeyenin “kamu hizmeti alamaması” gibi bir dizi uygulamanın hayata geçirileceği belirtiliyor.

Ayrıca özel sektörün de kamu gibi mesai saati uygulaması ve AVM’lerdeki saat ayarlamaları da gündemde.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.