Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çobanlarla çiftçiler arasında çatışma çıktı!

Nijerya'da çobanlar ve çiftçiler arasında çıkan şiddet olaylarında 13 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Taraba Valisi Ishaku, eyalette ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2019 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Çobanlarla çiftçiler arasında çatışma çıktı!

 

Nijerya'nın kuzeydoğusunda çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan çatışmalarda 13 kişi hayatını kaybetti.

 

Ulusal basındaki haberlere göre, Taraba eyaletine bağlı Kona ve Donga bölgelerinde çobanlar ve çiftçiler arasında çıkan şiddet olaylarında 13 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Çok sayıda evin de yandığı çatışmalarda, binlerce kişi güvenlik endişesiyle evlerini terk etti.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

 

Taraba Valisi Darius Ishaku, eyalette iki grubun arasında devam eden şiddet olayları nedeniyle süresiz sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu.

 

Ishaku, "Kola ve Donga bölgelerinde yaşanan çatışmalarının ardından eyalette ikinci bir emre kadar 04.00'dan 18.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak." dedi.

 

ÇİFTÇİLERİN HAYVANLARI ÇALDIKLARINI İDDİA ETTİLER

 

Söz konusu bölge, zaman zaman çoban ve çiftçiler arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

 

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığı ve kendilerine saldırdığı iddiasında bulunuyor.

 

Fulani çobanlarının ise ülkede Hristiyanların çoğunlukta olduğu güney bölgelerinde, 18. yüzyıl İslam alimi Şeyh Osman Dan Fodio'nun öğretilerini yaymaya çalıştığı ileri sürülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.