Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Görmez Şanlıurfa'da vaaz verdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Adalet barışın teminatıdır. Her mümin aynı zamanda adil olmak zorundadır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Başkan Görmez Şanlıurfa'da vaaz verdi

Görmez, Şanlıurfa Dergah Camisi'nde okuduğu Cuma hutbesinde, barıştan ayrılmaması, şeytanın adımlarının peşinden gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Hazreti Peygamber'in "Selamı yayınız ki selamette olasınız. Yeryüzünde İslam'ı yaymak istiyorsanız selamı yayacaksınız" hadisini örnek veren Görmez, şunları kaydetti:

"Selam müminin şiarıdır, Müslümanların en büyük sloganıdır. Onun için Müslümanlar birbirlerini gördükleri zaman salam verirler. Barış, esenlik seninle olsun, benden yana sana sadece barış var, barışı ilan eder."

Selamın müminin zikri olduğunu ifade eden Görmez, Allah'ın insanlardan selamın ve barışın yeryüzünde egemen kılınmasını istediğini belirtti.

Barış ve selamın önce insanın kalbinde başladığını vurgulayan Görmez, "Kendisiyle barışık olan başkasıyla da barışık olur. Selamın peşinden koşan mümin önce kendisiyle barışık olacak sonra yanındakiyle. Ülkesi, coğrafyası ne olursa olsun zalim olmayan herkese, hangi inançtan, olursa olsun biz ötekine barışla bakarız. Sadece zulme razı olmayız, zulme boyun eğmeyiz. Zalim olmayan her insana biz selamımızı ifade ederiz." diye konuştu.

Görmez, yeryüzünde barışın sağlanması için adalet gerektiğine dikkati çekti.

Adaletin mülkün temeli ve devletlerin mimarı olduğunu dile getiren Görmez, "Adalet barışın teminatıdır. Her mümin aynı zamanda adil olmak zorundadır. Kendine karşı adil olacak, ötekine karşı adıl olacak, düşmana karşı da adil olacak. Zira zalimi yargılamayı bilmeyen, zalime karşı adil olmayan mazlumun da hakkını savunamaz. Zalime dahi adil olacak. Aşırılığa ve işkenceye kaçmak yok." şeklinde konuştu.

Mehmet Görmez, cuma namazı sonrası Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile camideki vatandaşlarla sohbet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.