Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 kilometrelik tahliye kanalı açıldı

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ile çevresi bataklık haline gelen mahallede 7 kilometrelik tahliye kanalı açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
7 kilometrelik tahliye kanalı açıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, daha önce Ankara’daki temasları ile ilçeye organize sanayi bölgesi kurulmasının öncülüğünü yapan Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, bu kez Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşerek bir mahalleyi bataklıktan kurtardı.

Öncül Mahallesinde yaşayanlar yağmur ve atık sularından dolayı mahallenin etrafında bataklık oluştuğunu dile getirerek çözüm istedi. Devlet Su İşlerine (DSİ) başvuran Yalçınkaya’nın girişimleri kısa sürede sonuç verdi ve DSİ Şalıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından mahallede 7 kilometrelik tahliye kanalı açıldı. Kanal ile mahalledeki bataklık ıslah edildi.

YALÇINKAYA: İNSANLARIN HAYATI KURTULDU
Çalışmaları yerinde inceleyen Yalçınkaya, “Suriye sınırının sıfır noktasındayız. Burası bütün Urfa sulamalarının artık ve drenaj sularının gelip Suriye'ye aktığı alandayız. Bu alanın yan tarafı Öncül Mahallesi. Bu mahallemiz çok büyük bir mahalle. Bu mahallede biriken sular, yer altı suları ve drenaj suları, pis sularla beraber orada çok büyük bir alanda birikintiler yapmaktaydı. Bu biriken sularda da sinek, sivrisinek vs. hastalıklar türemekteydi. Biz de Devlet Su İşleri'ne başvurarak bölge müdürümüzün gayreti ile 7 kilometrelik bir drenaj kanalını açarak yani temizleyerek ana kanala bağladık. Bugünden itibaren suyun akışı mükemmel bir hale geldi. İnşallah bundan sonra; hem pis suyun, hem pis görüntünün, hem sinek sivrisinek hastalıkların müsebbibi olan birikmiş suyun aktarılmasından sonra oradaki insanların hayatı kurtuldu. Biz bölge müdürümüz ve bu çalışmaları yapan ekibe canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.