Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Viranşehir’de İlk Mercimek Hasadı Başladı

Türkiye’nin tarım kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da arpadan sonra mercimek hasadına da başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Viranşehir’de İlk Mercimek Hasadı Başladı

Türkiye’de mercimek üretiminin en çok yapıldığı şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da hasat sezonu başladı.

Viranşehir’de bu yıl yaşanan bol yağışlı bahar mevsiminin ardından mayıs ayında havaların ısınmaya başlaması ile bu senenin ilk mercimek hasadı Kurtulmuş Köyü Sulutepe mezrasında başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci "Bereketli bir bahar geçirdik. İlimiz bol yağış aldı. Dilerim ürünlerimiz bereketli olur ve çiftçilerimizin yüzü güler. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Mercimeğini hasat eden çiftçilerden Kemal Karakış, ürünün bu yıl verimli ve çok iyi olduğunu ifade ederek, "Bahar mevsimi çok yağışlı geçti. Mercimek zarar görür diye endişeleniyorduk. Fakat bugün ilk hasadımızı yaptık. Çok şükür sıkıntı yok. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.