Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sulama altyapısının şebekesini tamamlayacağız

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Yeni bir eylem planı daha yürürlüğe koyuyoruz, 2018 yılına kadar da sulama altyapısının şebekesini yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2015 07:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Sulama altyapısının şebekesini tamamlayacağız

Karahocagil, Tarımsal Öğretimin Başlamasının 169. yılı kutlamaları nedeniyle GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'de Tarımsal Yükseköğretimin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu panelde yaptığı konuşmada, GAP'ın alan ve uygulama biçimi bakımından dünyanın sayılı projelerinden biri olduğunu söyledi.

  GAP ile bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan çok değiştiğini anlatan Karahocagil, projelerin devam ettiğini ve GAP'ın her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

  Karahocagil, eylem planı kapsamındaki alanlarda sulu tarımın yapıldığını aktararak, bununla beraber bilinçli çiftçi yetiştirmenin kendilerine en büyük hedefi olduğunu belirtti.

GAP'a yapılan her yatırımın ardından yeni elem planları hazırlama ihtiyacı duyduklarını aktaran Karahocagil, şunları kaydetti:"Yeni bir eylem planı daha yürürlüğe koyuyoruz, 2018 yılına kadar da sulama altyapısının şebekesini tamamlayacağız. Bu eylem planı çerçevesinde yaklaşık 15 milyar TL'ye yakın para harcadık. 18 milyar TL'den fazla ödenek ayrılmıştı. 2013 sonu itibariyle 54.5 milyar TL bir harcama yapıldı. GAP'la bölgeyi 21'inci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmeyi umuyoruz. Modern sulama tekniklerinin altyapı çalışmasının tamamlanmasını hedefledik."

 Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ise verimli araziler üzerine yapılan betonlaşmaya dikkat çekerek bölge arazilerinin çok değerli olduğunu ve bilinçli kullanılması gerektiğini ifade etti.

 

Harran Ovası'nda betonlaşmanın oldukça fazla olduğunu vurgulayan Öztürkmen, "Ben ne zaman Harran Ovası'na gitsem bir ziraat mühendisi olarak gurur duyuyorum ama bir insan olarak bir canlı olarak ise üzülüyorum. Çünkü yörede inanılmaz bir betonlaşma çabası var. Elimizde olan bu araziler inanın dünyanın en kıymetli arazileridir. Lütfen bu altın değerindeki arazileri betonlara kurban vermeyelim" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.