Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülke hayvancılığının gelişmesine katkı sağlanacak

* Yem Bitkisi Ekimi Projesi kapsamında ülke hayvancılığının gelişmesine katkı sağlanması için Kaba Yem Üretiminin artması sağlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Ülke hayvancılığının gelişmesine katkı sağlanacak

Muhittin Yener/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa’da özellikle pamuk ekimi yapılan sulu alanlarda ara ürün olarak (Kasım-Mayıs ayları arasında) kaliteli kaba yem üretimini teşvik etmek amacıyla projenin 1. yılında yaklaşık 30 Bin dekar alanda üretim yapan üreticilerimize Fiğ, Yem Bezelyesi, Arpa, Tritikaleve mercimek tohumlukları Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından dağıtılarak üretim yapmaları sağlandı.

Ülkemiz Kaba Yem İhtiyacının % 40’ının karşılanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı ise, Yem Bitkisi Ekimi yapılan alanlarda sahada yerinde tespitlerde bulundu. Çakmaklı, "Bu yıl yağışların yetersiz olmasına rağmen ekim yapılan alanlarda yem bitkisi gelişiminin istenilen düzeyde olduğunu söyledi.Müdür Çakmaklı,  projenin 1. yılında üretimin amaçlandığı şekilde devam ettiği ve projenin sonunda 2 milyon dekara ulaşarak ülkenin Kaba Yem İhtiyacının % 40’ının karşılanacağını aktardı. Çakmaklı, "Kaba Yem Üretiminin artması ile ilimiz bitkisel üretim değerine yapacağı katkının yanı sıra ilimiz hayvancılığına da katkıda bulunacaktır” dedi.

Ara ürün olarak, kaliteli yem ekilişi yapılıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı; açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Proje uygulamaya konulmadan önceki yıllarda üreticilerimizin yem bitkisi üretiminin arkasından pamuk üretimi yaptıkları taktirde pamuk ürünü ortalama verimi 2. ürün olarak değerlendirilerek 1. ürün ortalamasının % 60’ı alınarak (300-350 Kg’nın) destekleme ödemesi yapılmakta iken bu proje ile yem bitkisi üretiminden sonra pamuk üreticilerimizin destekleme ödemeleri 1. ürün üretim yapmış gibi değerlendirilmektedir. Bu Projede tarımsal üretim yapıldığı alanlarda ara ürün olarak, kaliteli yem ekilişi yaparak ülke hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamak genel olarak amaçlanmaktadır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.