TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticari kredi kartlarında asgari ödeme oranı yarı yarıya arttı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamalarda kredi kartı kullanımı azaltmayı ve taksit sayısını düşürmeyi istediklerini ifade etmişti. Bankalardan konuyla ilgili ilk adım geldi. Ticari kredi kartlarında asgari ödeme oranı yarı yarıya arttı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Ticari kredi kartlarında asgari ödeme oranı yarı yarıya arttı

Bazı bankalar kredi kartı harcamalarını azaltmak için ilk adımı attı.

Bankalar tek tek ticari kredi kartlarında asgari ödeme oranını yüzde 50'ye çıkarmaya başladı.

Bu kararın kart harcamalarını kısıtlamaya yönelik bir hamle olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde, kredi-banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklamasında, “Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler” demişti.

 

ATM’LER DE TEK BİR ATM’DE TOPLANACAK

Bankalar ve bankamatiklerle ilgili bir gelişme daha yaşandı. Türkiye'nin ATM Merkezi Projesi ile kamu bankaları tüm ATM’leri tek bir ATM’de toplama kararı aldı. Proje ile ortak kullanımda müşterilerden komisyon ve masraf ücreti alınmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.