TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harran Üniversitesi Tüm Ülkeye Zeytincilik Eğitimi Verecek

Harran Üniversitesi, Anadolu Kültürünü Araştırma ve Doğasını Koruma Derneği (AKAD) ile imzaladığı protokol çerçevesinde, ülke genelinde verilecek eğitimlere öncülük edecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Harran Üniversitesi Tüm Ülkeye Zeytincilik Eğitimi Verecek

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından, başta zeytincilik olmak üzere badem, fıstık, incir vb. yüksek ekonomik değeri olan ağaçların üretilmesi, dikilmesi ve yetiştirilmesi amacıyla “Harran Zeytincilik Eğitim ve Üretim” Projesi ile ülke genelinde eğitimler düzenlenecek.

Anadolu Kültürünü Araştırma ve Doğasını Koruma Derneği tarafından sağlanacak ekonomik destekle yapılacak eğitim ve etkinlikler için Harran Üniversitesi Rektörlüğünde bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın,  ilkokul, ortaokul ve liselerin de yer alacağı bu proje ile ülkemizde, geleceğin önemli ekonomik ve çevresel ürünlerinden biri olan zeytinciliği, badem ve fıstık gibi ekonomik değeri olan bitkileri geliştirmek amacını taşıdıklarını açıkladı.

Rektör Taşaltın; “Harran Üniversitesi öncülüğünde başta zeytincilik olmak üzere yararlı göreceğimiz (fıstık, incir, badem vb.) ürünleri yetiştirmeyi teşvik etmek, ürünlerin üretimine katkıda bulunmak, çocuklardan başlayarak insanları bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında Şanlıurfa genelinde zeytin, badem, fıstık vb. bitki fidanları üretilecek ve dikilecektir” dedi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesini temsilen, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar sorumluluğunda yürütülecek bu proje için Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, AKAD Başkanı Abdurrahman Aydın tarafından imzalanan protokol töreninde, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep Gündoğan da hazır bulundu.(Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.